Мер Луцька погодився, щоб громадськість стежила за його грошима

27 Вересня 2015, 15:23
1781

Громадський рух ЧЕСНО на Волині продовжує кампанію «Стеж за грошима».

Упродовж останнього тижня активістам Руху ЧЕСНО вдалося зібрати 20 «Декларацій відповідальності» від кандидатів політичних партій «Самопоміч» і БПП «Солідарність».

Окрім цього, зобов’язався виконати вимоги декларації чинний міський голова Микола Романюк. Це вже другий кандидат у мери, що взяв на себе таку відповідальність.

Серед підписантів декларацій:

Авраменко Андрій (БПП «Солідарність»)

Валянська Тетяна (Самопоміч)

Вусенко Юлія (Самопоміч)

Гаврищук Андрій (БПП «Солідарність»)

Дильов Ігор (БПП «Солідарність»)

Запотоцький Артем (БПП «Солідарність»)

Захарчук Віталій (Самопоміч)

Козлюк Олександр (БПП «Солідарність»)

Колодяжна Вікторія (Самопоміч) – погодилась тільки з половиною пунктів декларації.

Мартинюк Олександр (БПП «Солідарність»)

Мельник Андрій (Самопоміч)

Моклиця Юрій (БПП «Солідарність»)

Надточій Алла (Самопоміч)

Пархом’юк Анатолій (БПП «Солідарність»)

Поха Сергій (БПП «Солідарність»)

Почтарук Віталій (БПП «Солідарність»)

Рачков Олександр (БПП «Солідарність»)

Смолярчук Віктор (Самопоміч)

Сорочук Мар’яна (Самопоміч)

Шляхтич Тарас (Самопоміч) - погодився тільки з половиною пунктів декларації.

Натомість деякі новоспечені кандидати в депутати відмовились підписувати документ, який пропонує їм лише виконувати вимоги закону та довести не на словах, а власним підписом про готовність бути відкритим, прозорим та служити своїм виборцям.

Очільник міської організації партії БПП «Солідарність» Євгеній Ткачук збирається для початку передати декларацію на розгляд своєму юристові, а тоді вирішувати, чи варто її підписувати.

Керівнику обласної організації партії БПП «Солідарність» Роману Романюку, не до кінця сподобався текст декларації, тому її підписувати він теж не захотів. Ще два кандидати від БПП «Солідарність» Артур Василевський та Назар Романюк проігнорували активіста руху ЧЕСНО і не підписали декларації.

Члени ж партій «Свобода» та «Сила людей» пообіцяли централізовано передати «Декларації відповідальності» активістам руху ЧЕСНО на Волині. Чекаємо також решту обіцяних декларацій від партії «Самопоміч».

Також було запропоновано підписати «Декларації відповідальності» й кандидатам від партії «Батьківщина». Із її членів лише Василь Гриб та Володимир Бут-Гусаїм як кандидати від цієї політсили підписали «Декларації» ще на публічному форумі руху ЧЕСНО.

Кампанія руху ЧЕСНО «Стеж за грошима» на Волині зосереджена на виборах до Луцької міської ради, проте підписувати декларації організатори закликають усіх кандидатів, висунених по області. Їх можна надсилати у електронній формі із підписом або ж передавати активістам Громадського руху ЧЕСНО на Волині. Представники руху пропонують кандидатам у депутати та кандидатам у очільники місцевих рад не тільки на словах, а й на ділі довести свою готовність бути якісними представниками своєї громади: звітувати про свої статки, чесно вести передвиборчу гру, особливо у витрачанні коштів на виборчу кампанію, прозвітувати про це перед виборцями з допомогою платформи руху ЧЕСНО. «Ваш крок на зустріч та неголослівні обіцянки – запорука довіри виборців до вашої особистості та політичної сили, яку ви представляєте!», - пишуть активісти.

 

Коментарі
27 Вересня 2015, 18:55
сподівюсь, лучани оцінять прозорість та чесність даноі кампанії. не кожеш мер погоджується на таке... а це вже варто взяти до уваги. Микола Ярославович, так тримати. Свідомі лучани з Вами.
27 Вересня 2015, 21:47
все брехня , де була прозорість 5 років у кишенях. коли вже нажереться романюк і команда
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром