Діти-янголята відкрили свої таланти у Луцьку

05 Грудня 2016, 17:49

Діти з особливими потребами показали свої особливі таланти у другому фестивалі «Особлива дитина – особливий талант».

Вони такі ж як і ми: так само дружать, грають, вчаться, потребують такої ж, а подекуди й більшої уваги і поваги, як і до всіх інших здорових дітей. Водночас вони мають свої неповторні, дивовижні таланти, які мотивують і дають віру в щасливе майбуття.

Захід вже вдруге проводиться молодіжною організацією Волинської єпархії УПЦ. Співорганізаторка і волонтерка заходу Юлія Трофімчук каже: «Кожен знає, що наше суспільство ще не готове сприймати дітей з розумовими і фізичними вадами, тож мета нашого заходу – показати, що такі діти нічим не гірші від здорових дітей. В рамках нашого заходу ми нагородимо учасників конкурсу «Усі різні – усі рівні», що проходив протягом минулого місяця».

В організації фестивалю взяли участь: Луцький та Крупівський навчальні реабілітаційні центри, Волинська обласна громадська організація «Батьки дітей із синдромом Дауна», ГО «Янголята», ГО «Повір у себе» та центр реабілітації «Джерело життя».

В фойє Палацу культури усіх діток разом із батьками вітали і розважали клоуни. Вони не тільки не давали нікому нудьгувати, а й сповнювали бажання для усієї малечі.

Дійство розпочалося привітанням протоієрея Валентина Марчука, який привітав усіх присутніх зі святом Введення Богородиці в Храм Господній та передав вітання від Митрополита луцького і волинського Ніфонта. Разом із дорослими в ролі ведучих впевнено представили себе й особливі діти.

Під час концерту малеча змогла розкрити свої таланти найрізноманітнішим чином: співала, декламувала вірші, грала на музичних інструментах, виявляла всю свою акторську майстерність ну і, звісно, тішила аудиторію щирими усмішками і безпосередністю.








 

Під час концерту нагородили  учасників і призерів конкурсу «Усі різні – усі рівні», який проводився протягом минулого місяця. Учасники змагалися в трьох номінаціях: «Кращий письмовий твір», «Кращий малюнок» і «Кращий мультимедійний твір».

Журналістка і письменниця Олена Штонь зазначила, що особливо цінними були роботи, в яких діти наводили приклади з власного життя. Тож переможцями і призерами стали ті діти, які поділились реальним життєвим досвідом.

Нагородили не тільки учасників, а й їх обдарованих вчителів. Найактивнішою виявилася школа № 10.

У фойє залу на благодійному ярмарку можна було придбати вироби особливих діток. Крім того після завершення концерту діти з радістю брали участь у майстер-класах.