Діти-янголята відкрили свої таланти у Луцьку

05 Грудня 2016, 17:49
2375

Діти з особливими потребами показали свої особливі таланти у другому фестивалі «Особлива дитина – особливий талант».

Вони такі ж як і ми: так само дружать, грають, вчаться, потребують такої ж, а подекуди й більшої уваги і поваги, як і до всіх інших здорових дітей. Водночас вони мають свої неповторні, дивовижні таланти, які мотивують і дають віру в щасливе майбуття.

Захід вже вдруге проводиться молодіжною організацією Волинської єпархії УПЦ. Співорганізаторка і волонтерка заходу Юлія Трофімчук каже: «Кожен знає, що наше суспільство ще не готове сприймати дітей з розумовими і фізичними вадами, тож мета нашого заходу – показати, що такі діти нічим не гірші від здорових дітей. В рамках нашого заходу ми нагородимо учасників конкурсу «Усі різні – усі рівні», що проходив протягом минулого місяця».

В організації фестивалю взяли участь: Луцький та Крупівський навчальні реабілітаційні центри, Волинська обласна громадська організація «Батьки дітей із синдромом Дауна», ГО «Янголята», ГО «Повір у себе» та центр реабілітації «Джерело життя».

В фойє Палацу культури усіх діток разом із батьками вітали і розважали клоуни. Вони не тільки не давали нікому нудьгувати, а й сповнювали бажання для усієї малечі.

Дійство розпочалося привітанням протоієрея Валентина Марчука, який привітав усіх присутніх зі святом Введення Богородиці в Храм Господній та передав вітання від Митрополита луцького і волинського Ніфонта. Разом із дорослими в ролі ведучих впевнено представили себе й особливі діти.

Під час концерту малеча змогла розкрити свої таланти найрізноманітнішим чином: співала, декламувала вірші, грала на музичних інструментах, виявляла всю свою акторську майстерність ну і, звісно, тішила аудиторію щирими усмішками і безпосередністю.

Дитячий хор
Дитячий хор

Вистава «Каструлька Анатоля»
Вистава «Каструлька Анатоля»



Маленькі таланти декламують вірші
Маленькі таланти декламують вірші

Театральна постановка казки «Ріпка»
Театральна постановка казки «Ріпка»

Талановита Анна Федчишина грає на піаніно
Талановита Анна Федчишина грає на піаніно

 

Під час концерту нагородили  учасників і призерів конкурсу «Усі різні – усі рівні», який проводився протягом минулого місяця. Учасники змагалися в трьох номінаціях: «Кращий письмовий твір», «Кращий малюнок» і «Кращий мультимедійний твір».

Журналістка і письменниця Олена Штонь зазначила, що особливо цінними були роботи, в яких діти наводили приклади з власного життя. Тож переможцями і призерами стали ті діти, які поділились реальним життєвим досвідом.

Нагородили не тільки учасників, а й їх обдарованих вчителів. Найактивнішою виявилася школа № 10.

У фойє залу на благодійному ярмарку можна було придбати вироби особливих діток. Крім того після завершення концерту діти з радістю брали участь у майстер-класах.



Коментарі
06 Грудня 2016, 11:46
Журналісти! Перевіряйте інформацію!! Валентин Марчук не вітав усіх зі сцени! та й митрополит Луцький вже не Ніфонт!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром