У Луцьку покажуть фільм про «слід» українців у Голлівуді

07 Листопада 2019, 18:29
фото ілюстративне 4354
фото ілюстративне

У Луцьку покажуть документальний фільм «Від України до Голлівуду», у якому розкажуть про українців, які залишили помітний слід в історії американського кінематографу. 

Про це повідомляють на сторінці «Волинської кінокомісії» у Facebook.

За сприяння Волинської кінокомісії, 12 каналу та кінотеатру «PremierCity» прем'єра документального кіно відбудеться у Луцьку 22 листопада. 

Цей фільм – перше масштабне дослідження «українського сліду» у Голлівуді, яке ніколи не робилося раніше. Насправді, українці залишили досить помітний слід не тільки в історії славнозвісної «фабрики мрій», але й загалом в американській культурі та мистецтві.

Роками в різноманітних інформаційних джерелах народжених в Україні називали «Russian» через те, що певний час країна була частиною Російської імперії. Тому досягнення наших співвітчизників перепадали іншій державі. Але прийшов час, щоб розставити крапки над «і» у питанні «хто є хто» у Голлівуді та з’ясувати в чому власне досягли успіху таланти з України.

За кожним iхнiм, таким омрiяним «Оскаром», за кожною завойованою зiркою на вiдомiй «Алеї слави», за кожним iм’ям у титрах – cамобутнi, непересічні особистості, унікальні майстри свого фаху. Серед них також і покоління тих, хто народився вже в США в родинах емігрантів з України.

У фільмі розповідь про досягнення українців минулого переплітається з особистими оповідями тих, хто сьогодні запалює свої зірки на голлівудському небосхилі.

Автор сценарію — Станіслав Сукненко
Режисер-постановник — Станіслав Сукненко, Галина Кувівчак-Сахно
Оператор-постановник — Анатолій Сахно
Продюсери — Юлія Чернявська, Олег Щербина

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024