Луцьких підприємців зобов'яжуть прибирати

23 Вересня 2019, 12:30
фото ілюстративне 1170
фото ілюстративне

У Луцьку запланували низку загальноміських екологічних заходів – толоки, передача на переробку відпрацьованих побутових відходів, а також висаджування первоцвітів у парку. Окрім того, керівників підприємств, установ та організацій міста, зобов’яжуть забезпечити прибирання опалого листя та відходів на власних і прилеглих територіях.

Про це інформують на сторінці Луцької міської ради.

З 23 вересня по 15 листопада 2019 року у Луцьку відбудуться загальноміські екологічні заходи на підтримку Всесвітнього руху «Робімо чистим світ!», який проходить в Україні під гаслом «Чиста Україна — чиста Земля!» з метою покращення якості довкілля в місті, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, запровадження селективного збору відходів, прибирання парків, скверів, зелених зон, проведення заходів з озеленення, активізації участі міської громади у вирішенні проблем в галузі поводження з відходами, пробудження екологічної свідомості та ініціювання дій громадян на користь охорони довкілля.

Протягом згаданого періоду відділом екології Луцької міської ради буде організовано екологічну акцію до Міжнародного дня чистих берегів з очищення прибережних захисних смуг водних об’єктів міста від сміття та відходів. А також відбудуться:

  • загальноміські толоки з прибирання парків, скверів, зелених зон, об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення;
  • передача на утилізацію відпрацьованих побутових батарейок, акумуляторів, люмінісцентних ламп, термометрів;
  • акція «Місто – квітка, місто – сад» з висаджування первоцвітів у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Окрім цього, відповідно до розпорядження міського голови «Про організацію у місті Луцьку екологічних заходів на підтримку всеукраїнської акції «Чиста Україна — чиста Земля!», керівників підприємств, установ та організацій міста, незалежно від форм власності, зобов’язано забезпечити прибирання територій від опалого листя та відходів на власних і прилеглих територіях.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром