Лучанка розповіла про нетактовних прибиральниць з луцького собору

27 Вересня 2015, 12:18
2071

Лучанка не розуміє, чому працівницям собору так складно залишити прихожан наодинці з Богом.

Про це Олена Меланій розповіла на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Подаємо розповідь без жодних зімін:

«Блажен, хто вірує...» 

Історія, яка повторюється щоразу. Головний собор міста. Вкотре намагаєшся побути наодинці з думками, врівноважити емоції, відшукати відповіді на вічні питання.

Купуєш свічки, підходиш до місця молитви, до ікони Матері Божої: «Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з То...» Тут нізвідки виникають дивні недоборозичливі створіння з відрами, наповненими брудною водою, швабрами-шматами і починають втручатися в твою святу молитву. Вони вічно сердиті, бо ж після нас, прихожан їм стільки невдячної роботи – мити-прибирати, особливо їх дратують свічки, розтоплений віск від яких треба шкробати з підсвічників, підлоги, а ще гірше - з килимів!

«...Благословенна Ти в жонах...» Ні, не вдається усамітнитись, бо перед твоїм носом починають демонстративно-дратівливо збирати недогарки свічок. Ти вступаєшся, бо ж негоже сваритися, та ще і під час молитви. І раптом чуєш: «То Ваші? Переставте свої свчки ось туди, бо там, де Ви їх поставили, вони мені закапають, а потім ще прибирати!»

Смиренно, стримуючи емоції (бо ж не для таких прийшла у храм!) переставляю. Нарешті маю можливість продовжити молитву. Виходжу з храму і замислююсь – чому так? У жодній із сотень європейських церков, в яких мені пощастило побувати, ніхто ніколи не заважав молитися і бути наодинці з Богом. Там, хоч і були люди (а інколи – натовпи туристів!), ти відчував себе причетним до таїнства молитви і ніхто ніколи навіть не подумав втрутитись у цей сакральний процес!

А у нас прихожани дратують тих нещасних жіночок, додають стільки непосильної роботи!... Храм – це Дім Божий, і кожен з нас у ньому – лише гість... «благословен плід утроби Твоєї, бо Ти породила Спаса душ наших»

Коментарі
27 Вересня 2015, 19:04
згоден 100 процентыв
27 Вересня 2015, 20:43
я теж з цим неподобствам стикаюся в храмі.Поставлена свічка мною має длгоріти до кінця!!!!а оте невдоволене бурчання відвертає.Не хочеш вже туди іти. Така важка праця? Розрахуйся!!!. Прийдуть добріші, смиренніші , чемні .не помітні під час молитви!!!
27 Вересня 2015, 22:33
особливо ображає, коли не дають догоріти свічці за упокій!!! а церкві, що на рівненському кладовищі - жах, а не служниці!!!
28 Вересня 2015, 12:43
В храмах МП служниці-САМІ ВЕЛИКІ ЛЮДИ- так вони вважають.
28 Вересня 2015, 14:30
А якість свічок? Вони переламуюються недогорівши і їх відразу викидають ті злі служниці! Таке враження ,що в храмі хочуть , щоб купляли все більше і більше свічок.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром