«Непідйомні» рюкзаки луцьких школярів обіцяють полегшити

22 Вересня 2019, 09:31
Рюкзаки луцьких школярів обіцяють полегшити 2408 Джерело: https://unsplash.com
Рюкзаки луцьких школярів обіцяють полегшити

Від двох до п'яти і більше кілограмів. Книжки, зошити, олівці, пенали, атласи та додаткові посібники. Все це – непідйомний рюкзак за спиною у школяра.

Чи врегульовує нова українська школа цей момент, та чому батьки змушені щоранку бути носіями учнівського приладдя – йдеться у сєжеті «Сфера-ТВ».

8:30 ранку. Школярі разом з батьками прямують на навчання до Луцького третього ліцею. Першокласник Ярослав з мамою Мар’яною йде гризти граніт науки. Щоправда, рюкзак за спиною несе не учень.

Допомагає внучці Юстинці і бабуся Ніна. Каже, – шкода дитину, мовляв, ще наноситься.

А третьокласниця Злата сама носить шкільне приладдя, –  каже, вже надто доросла аби просити про це батьків, тим паче у мами руки
вже зайняті, вона несе рюкзак братика-першачка Данила.

Те що нова українська школа передбачає максимальне розвантаження дітей від важких нош, та надмірних домашніх завдань, директор ліцею Віктор Савчук знає. Однак, – каже педагог, не все відразу. Активно ініціативу проявляють батьки. Аби їх діти не тягали щоранку важкенні набиті
рюкзаки, спільно з вчителями запровадили проєкт «Інтелект України».

Вчителька 1-А класу Ніна Петренко розповідає: ще до запровадження нової української школи, у неї як в педагога, завше була тверда позиція щодо
цього. Якби була можливість, запевняє жінка, то вона б скасувала і те носіння книжок туди-сюди. Їх можна залишати у школі, щоправда місця на це катастрофічно бракує.

Тож на цих першачках, вчителі наразі набивають гулі та намагаються вдосконалити систему на сучасний лад. До наступного навчального року планують впоратись на 100%. А поки, уроки ніхто не відміняв, тож усі за роботу. Спершу розминка….

І так щодня, – каже Ніна Петренко. Це пожвавлює настрій дітлахів та бажання вчитися новому. Далі все – за розкладом у щоденнику.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром