«Це правильний крок», – Тарас Шкітер про безготівковий розрахунок у транспорті

20 Вересня 2019, 13:39
Тарас Шкітер 2587
Тарас Шкітер

Співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер вважає, що перехід на безготівкову оплату у луцькому транспорті матиме позитивні наслідки, адже підприємці змушені будуть чесно сплачувати податки.

Про це йдеться у відозверненні, яке він опублікував 20 вересня на своїй сторінці у Facebook. 

«З 1 листопада у луцьких маршрутках і тролейбусах не можна буде розраховуватися готівкою, тобто казати – передайте водію за проїзд. Можна буде розраховуватися лише в безготівковій формі. В кожному тролейбусі, маршрутці буде встановлений валідатор, до якого треба буде піднести або свою банківську картку, або телефон та оплатити через Apple Pay, гроші теж спишуться з вашого рахунку, або придбати за 35 гривень так званий електронний квиток», – нагадав Шкітер.

Окрім того будуть пільгові квитки для пенсіонерів. Тарас Шкітер зауважив, що дійсно цікаво, чи система буде працювати так, як обіцяють. Та впровадження такої системи, на його думку – правильний крок. Адже він дасть змогу вивести великі гроші з тіні, тож з них будуть сплачувати податки.

«Ви оплачуєте за проїзд, водій складає біля себе ці гроші, привозить їх у свою компанію і вони мають облікуватися, з них мають сплачувати податки. Я не хочу нікого звинувачувати, але щось мені здається, що не всі гроші облікують так, як отримують. І відповідно, не доплачують податки. Коли ці гроші переходять в електронну систему, так вже зробити буде неможливо», – пояснив співзасновник «Свідомих».

Окрім того, він відзначив, що такий спосіб оплати стане зручним для молодих людей.

Також, на думку Шкітера, скоро підприємці вимагатимуть підвищення плати за проїзд.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024