У Луцьку відбудеться навчальний тренінг про ризики у лісовій галузі

20 Вересня 2019, 12:08
2376

У Луцьку відбудеться перший в Україні навчальний тренінг з основ та практик керування ризиками у лісовій галузі.

Про це йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

Захід організовують 25-26 вересня у приміщенні Passage Interdit, що за адресою: вилиця Набережна, 42, м. Луцьк, Волинська область, 43000.

Учасників тренінгу навчатимуть:

  • як уникати виробничих втрат, зокрема життя та здоров’я свого та працівників;
  • розуміти суть: небезпеки, ризику;
  •  оцінювати ризики та розробляти заходи для попередження травмування працівників;
  •  обирати безпечні методи роботи;
  •  виявляти корінні причини нещасних випадків;
  • ­ надавати домедичну допомогу потерпілим.

Буде також можливість обміну практичним досвідом із колегами та партнерами.

В останні дні серпня відбулося засідання комісії оперативного, адміністративно-громадського контролю з охорони праці Держлісагентства України. В рамках заходу детально проаналізовали ситуацію в лісовій галузі та окреслили головні напрямки щодо подальшої реалізації необхідного комплексу завдань.

Роботу державних лісогосподарських підприємств Волині щодо організації безпечних умов праці на лісозаготівлі та виробництві відзначили з позитивного боку. Такі висновки надані в результаті перевірок, здійснених спеціальними комісіями.

Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства й надалі ведеться цілеспрямована робота, зорієнтована на створення безпечних та комфортних умов праці людей. 

На виконання відповідних заходів за 8 місяців цього року держлісгоспами області використали 5,7 мільйонів гривень.

25-26 вересня заплановали проведення чергового навчального тренінгу: «Основи та практика керування ризиками небезпек, формування ризикоорієнтованого мислення працівників підприємств-підрядників у лісовій галузі» (відповідно до вимог ISO 45001:2018).

Особливо актуальний він для суб’єктів господарювання, які надають послуги з лісозаготівлі на умовах договору-підряду.

Семінар організований журналом «Охорона праці» спільно з Держлісагентством України та Волинським ОУЛМГ. Наша область першою проводить тренінг такого рівня.

Одним із головних напрямків, який підлягає детальному розгляду під час семінару, стане ухвалена Урядом в грудні 2019 року  Концепція реформування  системи управління охороною праці в Україні та план заходів із її реалізації. Спікери заходу нададуть необхідні консультації щодо особливостей та вимог, окреслених у новій редакції Закону про охорону праці, та інших законів, які імплементують у вітчизняне законодавство Директиви ЄС та Конвенції МОП з питань безпеки та гігієни праці.

Семінар стане особливо корисним для керівників і фахівців, які бажають освоїти нові інструменти, новітні методики в галузі безпеки та гігієни праці. Навчитись виявляти небезпеки та управляти ризиками на робочих місцях. Це дозволить суттєво знизити втрати на виробництві, а головне – зберегти здоров’я і життя працівників, поліпшити умови праці тощо.

Викладачі – міжнародний експерт, викладач і аудитор по стандартам ISO, професор МІМ-Київ, доктор технічних наук Цопа Віталій Андрійович, фахівці Держлісагентства та Держпраці України.

Модератор – головний редактор журналу «Охорона праці», керівник «Академії управління ризиками в системах менеджменту» Матвійчук Дмитро Лаврентійович.

Кожен учасник отримає сертифікат про успішне завершення навчального тренінгу, а також коментарі до вимог стандартів ISO 45001:2018, ISO 31000:2018 та інші корисні навчальні матеріали.

Для реєстрації участі та оформлення документів необхідно надіслати заповнену форму заявки на електронну адресу – [email protected]

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024