З українських магазинів планують прибрати пластикові пакети

20 Вересня 2019, 23:01
1498

Проект Закону про обмеження обігу пластикових пакетів на території України депутати направили на розгляд Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Про це повідомляє УНН з посиланням на офіційний портал ВР України.

Закон України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» визначає правові та організаційні засади обігу пластикових пакетів, врегульовує відносини, що виникають під час розповсюдження пластикових пакетів на території України.

Якщо такий закон приймуть, буде заборонено розповсюджувати чи пропонувати у об’єктах роздрібної торгівлі та об’єктах ресторанного господарства такі типи пакетів: надлегкі пластикові пакети; легкі пластикові пакети; оксорозкладні (оксобіорозкладні) пластикові пакети.

Вільно користуватися можна буде біорозкладними пластиковими пакетами з відповідним маркуванням та пакетами певного типу, що призначені для транспортування свіжого м’яса та риби. Пакети, що не відповідають зазначеним нормам, проте продовжують розповсюджуватись у магазинах та ресторанах, будуть утилізувати безпечним шляхом.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024