Як вибрати бюджетний смартфон

19 Вересня 2019, 16:00
2022

Бюджетні смартфони можуть стати вигідною альтернативою флагманів і дорогих новинок поточного року, якщо знати, як правильно вибрати такий гаджет. Ознайомтеся з порадами експертів компанії «Київстар» перед покупкою, щоб вибрати дійсно гідний телефон до 5000 грн і уникнути неприємних сюрпризів після покупки.

Заощаджуйте на камері

Бюджетний смартфон, найімовірніше, має камеру зі скромними характеристиками. Мова йде не про вкрай стародавні 5-8 мегапікселів (сьогодні навіть бюджетні моделі мають 12-13 мегапікселів), а про якість оптики основної камери та її фронтального двійника.

«Зверніть увагу, що дорожче коштують моделі, у яких фронтальна камера має високу роздільну здатність і часто таку ж, як основна. Якщо ви хочете заощадити й не плануєте робити дуже якісні селфі, то вам цілком вистачить хорошої основної камери», — розповіли фахівці компанії« Київстар».

Ви можете робити досить якісні мобільні фото й на бюджетну камеру, проте спеціальних ефектів, наприклад, боке, за малі гроші не купиш. Якщо це не основна ваша потреба, то якістю камери заради економії цілком можна знехтувати.

Візьміть менше пам'яті

Бюджетний смартфон також може означати меншу кількість вбудованої пам'яті.

  • 16 Гб = 4000 фото

  • 32 Гб = 8000 фото

  • 64 Гб = 16000 фото

На практиці 32 Гб вистачить, щоб цілий рік робити фото й не завантажувати файли в хмару. Якщо мова йде не тільки про фото, то, скажімо, 32 Гб вистачить для скачування 25-30 додатків і комфортної роботи з ними.

Для зберігання та перегляду великої кількості відео в форматі Full HD, а також різних ігор будуть потрібні 64 або 128 Гб пам'яті. Якщо ви маєте таку потребу, то цей пункт економії точно не для вас.

При покупці також варто врахувати, що деякі моделі телефонів мають слоти під SD-карту, але не дають можливості переносити на неї додатки.

Попередні версії iPhone — чи варто купувати?

Мало хто купує смартфон тільки для дзвінків — для цього є кнопкові телефони, котрі набагато дешевші. Тому навіть до бюджетного гаджету ставляться вимоги щодо продуктивності та надійності операційної системи. Світовим лідером за цими якостями є компанія Apple, проте жоден з її продуктів не назвеш бюджетним. Тоді, можливо, варто звернути увагу на минулі версії айфона?

Фахівці рекомендують вибирати моделі не старші за шосте покоління. Раніші версії айфона не підтримуються офіційним Apple Market і погано працюють з новими додатками. Та все ж, бренд Apple руйнує стереотипи — для більшої економії можна сміливо брати моделі на одне, два та, навіть, три покоління назад, чого з іншими марками робити не слід.

Китайські послідовники

На світовому ринку і в наших магазинах популярністю користуються китайські виробники смартфонів, які прагнуть досягти такої ж якості та зайняти ту ж нішу, що й лідери західного ринку. Водночас китайський бренд може запропонувати смартфон поточного року випуску за ціною до 5000 грн, а найбюджетніші моделі не дорожчі за 3000 грн.

Можливо, якість і продуктивність китайських флагманів ніколи не перевершить моделі «з яблуком», однак такі смартфони точно відтворюють всі нові фішки світових лідерів і не відстають від трендів. Китайський смартфон в бюджетній категорії — гідний вибір, за умови, що це оригінальна продукція бренду, а не підробка.

Отже, недорогий смартфон з пристойними характеристиками — це реально. Переконайтеся самі, ознайомившись із асортиментом одного з інтернет-магазинів мобільної техніки. Застосовуйте наші поради й заощаджуйте на другорядних опціях, щоб за мінімальну вартість отримати максимальний результат.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром