Майбутнє Волині: у Луцьку проходить молодіжний форум. ФОТО

19 Вересня 2019, 13:15
2038

У Луцьку за ініціативи Молодіжної ради, що діє при обласній державній адміністрації, організували форум «Майбутнє молоді Волині».

Захід триватиме протягом четверга, 19 вересня, інформує пресслужба ОДА.

Основною метою дійства є вдосконалення та розробка правок до обласної молодіжної програми. Для цього з усього регіону завітали активні молоді люди. Долучилися до заходу й представники обласної влади.

Зокрема, заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець та начальниця управління освіти, науки й молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна.

«Я не вперше зустрічаюся з молодіжним ядром Волині. У нас існує проблема розвитку молодіжного руху в невеликих громадах. Він зосереджений в основному у Луцьку та менших містах – Ковелі, Нововолинську, Володимирі-Волинському тощо. Сьогодні актуальним є питання створення організацій в районах області та ОТГ.

Безперечно, найефективніші ідеї та проекти  зароджуються на місцях, в епіцентрі молодіжного життя. Є проблема відтоку молодих людей за кордон. Це певною мірою зрозуміло, бо людина шукає там, де краще. Але сьогодні наша країна стала на шлях підвищення престижності багатьох професій та спеціальностей. Відповідно, зростає і заробітна плата», – зазначила Світлана Мишковець.

Окрім того, посадовиця звернула увагу на те, що молодь потребує професійної орієнтації. За її словами, багато учнів бездумно вступають у вищі навчальні заклади та здобувають професію, незатребувану на ринку праці. Насамкінець заступниця голови обласної державної адміністрації побажала присутнім, аби у них завжди горіли очі та було нестримне бажання до нових звершень.

У програмі форуму – презентація результатів дослідження молоді в Україні від організації Pro.mova, модерована дискусія на тему «Привиди майбутнього української молоді: чи є свтіло?», групова робота з метою розробки правок щодо програми «Молодь Волині» тощо.








Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром