Луцький суд шукає присяжних

19 Вересня 2019, 12:01
фото ілюстративне 3686
фото ілюстративне

Оголосили набір кандидатів у присяжні для формування нового списку присяжних Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Про це інформують на сайті Луцької міської ради.

Необхідна кількість присяжних – 60 осіб. Особи, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція Луцького міськрайонного суду Волинської області, та хочуть бути присяжними, до 21 жовтня 2019 року мають подати до Луцької міської ради наступні документи:

- власноручно написану заяву про надання згоди бути присяжним Луцького міськрайонного суду Волинської області (зразок ТУТ);

- ксерокопію паспорта громадянина України (1 - 4 сторінка та сторінка з інформацією про останнє місце проживання). Або ксерокопію паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та довідку про реєстрацію місця проживання;

- копію ідентифікаційного коду;

- довідку з місця роботи або копію трудової книжки (перша сторінка та сторінка з останнім записом), у разі, якщо особа безробітна;

- документ, що підтверджує відсутність судимості;

- сертифікат про проходження обов'язкового профілактичного наркологічного огляду;

- медична довідка про проходження обов'язкових попереднього та періодичного психіатричних оглядів.

Зауважимо, що присяжні отримуватимуть винагороду, добові тощо. Також на час винконання обов'язків, за ними закріплюють пільги, зберігається робоче місце та нарховується трудовий стаж.

Водночас, повідомляють, що присяжним може стати особа віком від 30 до 65 років,яка володіє державною мовою та яка проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного окружного суду.

Не можуть юбути присяжними особи, визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними; громадяни, які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків присяжного; які мають незняту чи непогашену судимість; народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники правоохоронних органів (органів правопорядку), військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя; особи, на яких протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення.

Деталі можна дізнатися у юридичному департаменті міської ради за телефоном 777 977.

Читайте також: Луцьк: суд покарав посадовиць за корупційні правопорушення

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром