У Луцьку думали, як вирішити проблеми музею ікони

19 Вересня 2019, 11:47
2511

Депутати Волині побували у краєзнавчому та Музеї волинської ікони.

У сюжеті «Сфери-ТВ» розказують, яких питань для вирішення, так би мовити, «нарізали» обранці громади та що планують втілити у життя найперше.

Проблемних питань, що потребують вирішення, в Музеї волинської ікони не бракує. Однак, кричущим є, перевантаження фондів. Місця катастрофічно бракує, відтак, святині доводиться складати, де припаде. Директорка музею Тетяна Єлісєєва, великі сподівання плекає на приміщення, що знаходиться неподалік на Ярощука.

Голова облради Ірина Вахович зазначає, що це приміщення для такого призначення є не доречним.

Як варіант, Ірина Вахович розглядає виділення приміщення у краєзнавчому музеї, щоправда, остаточне рішення планують приймати колегіально із залученням усіх сторін. Замінити вікна, створити нову виставкову залу з нуля, та відремонтувати дах, є у планах і краєзнавчого музею. Останній з перелічених задумів, найдорожчий.

Депутат обласної ради Володимир Бондар вважає, що серед першочергових варіантів, об’єкт «круча» та те саме приміщення на Ярощука, що музей ікони планував використовувати під фонди. А загалом, заклади культури повинні бути у пріоритеті.  

Тож модель спільної праці державних, обласних та місцевих структур влади планують застосувати і у справі музейній.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром