Хто може стати новим директором волинського хоспісу

18 Вересня 2019, 16:31
3155

Т. в. о. директора КП «Волинська обласна лікарня «Хоспіс» Волинської обласної ради Олександр Галапчук написав заяву про звільнення за згодою сторін.

Питання розглядалося на засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, – йдеться на сайті облради.

Заступник керуючого справами, начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук запропонованувала комісії задовольнити заяву пана Галапчука. Відомо, що він поверненяться до роботи в обласній клінічній лікарні, де раніше працював хірургом. Між тим,  до оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника  хоспісу рекомендовано призначити т.в.о. директора Яніну Дорошенко.

Комісія заслухала і саму претендентку на посаду. Вона повідомила, що працює в закладі 5 років. Депутати  Михайло Бегаль та Олександр Зінчук наголосили, що наразі перед керівництвом хоспісу стоїть завдання налагодити конструктивну роботу колективу закладу. Нагадаємо, луцький хоспіс перенесли в приміщення обласної лікарні в Боголюбах. Частина колективу, не задоволена ситуацією, заявляли про свою позицію у ЗМІ.

«Потрібно всім нагадати, чому було прийнято рішення про перенесення хоспісу. Сьогодні не вистачає площ для відідлення хіміотерепаії в обласному онкодиспансері. Хворі змушені тулитися навіть в коридорах. Добудувати приміщення для онкохворих немає можливостей. Тому хоспіс перенесли   в обласну лікарню. Якщо були якісь побутові незручності, то їх варто було вирішувати шляхом перемовин головних лікарів, а не із залученням преси. В мене прохання до колективу: не конфліктуйте, не шукайте проблем і не робіть заложниками хворих», – висловив свою особисту позицію депутат Олександр Зінчук.

Голова постійної комісії Людмила Тимощук зауважила, що пацієнтів хоспісу перевезлив кращі умови, ніж вони перебували раніше. Вона сподівається, що колектив  закладу якісно налагодить роботу в новому приміщенні.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром