У Луцьку встановили «природоохоронні» знаки

18 Вересня 2019, 22:18
1999

У Луцьку встановили інформаційні та охоронні знаки поблизу об’єктів природо-заповідного фонду.

Про це інформують на сайті Луцької міської ради.

12-13 вересня цього року працівниками відділу екології та підрядною організацією встановлені інформаційні та охоронні знаки єдиного зразка. Ці знаки встановлюються на межах територій ПЗФ та прибережних захисних смуг водних об’єктів, несуть інформаційно-охоронне навантаження і є складовою частиною інформування населення, власників та земле- і водокористувачів про межі та обмеження господарської, інших видів діяльності на цих територіях. А також попереджують про адміністративну відповідальність за вчинення порушень природоохоронного законодавства.

В межах міста Луцька протікають чотири річки. Найбільша з них р.Стир, в межах міста вона приймає притоки малих річок Сапалаївки, Жидувки та Омеляника. Їх басейни майже повністю входять в межі міста. На річках утворені каскади водосховищ, лугопарки. Водозбірні басейни річок включають великі площі боліт та заболочені території, що затоплюються в період повеней.

Загальна протяжність водостоку на території міста 27 кілометрів, враховуючи обидва береги – це 54 км тільки по урізу води. Водоохоронні території, з яких формується поверхневий стік, мають площу 487 га. Це близько 12% площі міста. Також, на території міста налічується 7 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею 74,9 га.

Інформаційно-охоронні знаки виготовлені за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища міського бюджету та являються елементом благоустрою міста. Знищення чи пошкодження елементів благоустрою веде до адміністративної відповідальності.

Читайте також: У центральному парку Луцька зрізають хащі





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром