У колективах волинських держлісгоспів – 294 багатодітних родини

17 Вересня 2019, 16:47
1182

Загальна чисельність державних лісогосподарських підприємств Волині становить 2930 працівників, із них 1123 працівники мають статус державної лісової охорони.

Про це зазначив начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко у доповіді під час урочистих заходів із нагоди Дня працівника лісу, – йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

У галузі також працює 526 жінок.

«Ринкові реалії диктують вимоги і до професії лісівника. Наша робота і так не була ніколи простою.  А зараз  потрібно встигнути і за темпом автоматизації, і за змінами законодавства, в умовах мораторію на експорт деревини вистояти і збут знайти на продукцію при обвалі цін. При цьому потрібно відповідати вимогам і очікуванням громадськості, тримати заданий темп лісовідновлення. Тому маємо природний відтік персоналу, але маємо і омолодження та підвищення фаховості наших колективів, керівного складу, в тому числі», – каже Олександр Кватирко.

Протягом 8 місяців 2019 року на посади державної лісової охорони було прийнято 74 особи. Це працівники із профільною освітою.

Без відриву від виробництва у вузах сьогодні навчається 104 працівники, 46 із них вступили у 2019 році.

У своїй доповіді керівник галузі окремо відзначив людей, які обрали професію за прикладом своїх батьків.

«Маємо 144 лісівничих династії! Якщо зауважити, що у наших колективах – 294 багатодітних родини, то є для кого і є з ким працювати», – наголосив Кватирко.

Також подякував директорам, які знаходять місце не тільки для великих родин, а й для молодих фахівців. Ззаначивши, що особлива заслуга у цьому питанні колективу Шацького лісового коледжу, що став кузнею молодих кадрів.

Загалом у галузі 32% молодих працівники віком  до 35 років.

«Кожен із керівників лісогосподарських підприємств сьогодні має пильнувати толкових і продуктивних працівників. На жаль, є загроза відтоку кадрів. Працюємо в умовах дефіциту бюджету і несприятливої кон’юнктури ринку. Головна задача – зберегти робочі місця! Не буде галузі без лісівників, без людей, які можуть витерпіти мороз, дощ, спеку, виклики на роботу серед ночі.  Реалії економіки виявилось витримати важче. Усі сподіваємось, що реформа галузі буде проходити із урахуванням інтересів працівників. Але це не означає, що будуть закриватись очі на зловживання, недбалість, безгосподарність і невміння взаємодіяти із людьми», – додав головний лісівник Волині.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром