Луцьким школярам влаштували експедицію у Цуманську пущу

17 Вересня 2019, 17:19
2252

Вихованці Волинського обласного Центру туризму, спорту та екскурсій із школи № 25 міста Луцьк побували із експедицією у Цуманській пущі.

Про це повідомляють на сторінці Ківерцівського національного природнього парку «Цуманська пуща» у Facebook.

Школярів зорганізували для виконання польових досліджень природи та історії рідного краю. В дійстві взяли участь понад 60 дітей та 8 дорослих, які вирушили в краєзнавчу подорож.  Супроводжуючою була працівниця парку Юлія Бабій, яка розповідала про природні та історичні цікавинки.

Першим місцем досліджень було родовище мінеральних вод в селі Журавичі, де кожен учень спробував унікальну воду на смак, побачив територію та дізнався історію санаторію, колись відомого у всій Польщі.

На другій зупинці в урочищі Лопатень вихованці центру дізналися про екологічну та сакральну цінність старовікових дубів, побачили вікові дерева. Також відвідали Музей Волинського лісу та Історії Другої світової війни, екскурсію по якому провела працівниця Парку Марія Папежук.

Наступною зупинкою було село Липне, фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця». Школярі послухали повстанські пісні, відвідали відтворену криївку Василя Чепелюка (Перця), побачили історичну реконструкція бою УПА з підрозділом Вермахту, побачили зброю та військові строї різних історичних епох, скуштували страви національної кухні, пограли пізнавальні ігри.

По дорозі назад відвідали урочище Березина, де вшанували воїнів УПА – борців за незалежність України, які загинули тут в 1943 році в бою з ворогами.

Під час екскурсії подолали понад 160 км автобусом та 12 км пішки.













 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром