Під час форуму в Луцьку ділилися досвідом успішного бізнесу

02 Грудня 2016, 13:09
2208

У четвер, 1 грудня, у приміщенні «Адреналін Сіті» відбувся перший регіональний бізнес-форум «Україна - країна підприємців», ініційований Приватбанком і Українським союзом промисловців і підприємців.

У форумі взяли участь близько 200 представників малого і середнього бізнесу, а також тих, хто мріє про власну справу. В рамках форуму директор Північно-Західного регіонального управління Приватбанку Юрій Войтенко презентував програму підтримки підприємництва.




«Півроку тому з’явилася програма «КУБ». Нашими зусиллями створено 79 тисяч робочих місць. Ця цифра нас надихнула. Ми переконані, що запустити національну програму абсолютно посильно, якщо до неї підключаться всі банки, вся спільнота», – додав Войтенко.

За його словами, об’єм фінансування бізнес-підприємництва в країні – близько 20 мільярдів гривень.




Під час панельної  дискусії «Бізнес в Україні. Шлях до успіху» своїм досвідом успішного бізнесу поділилися співвласниця корпорації «Тигрес» Ірина Дубчук. За її словами, виробничі потужності компанії «Тигрес» випускають 400 тисяч одиниць товарів в місяць, а середня зарплата становить понад 7 тисяч гривень.

«Ми інвестуємо у нове виробництво та активно освоюємо нові ринки. Наші товари для дітей є у кожному куточку України. Багато уваги приділяємо навчанню, часто їздимо за кордон аби перейняти європейський досвід та найкращі зразки і запроваджуємо їх у своєму виробництві», – розповіла Ірина Дубчук.

За словами одного з найбільших виробників етнотекстилю, директора ПрАТ «Едельвіка» Юрія Переходька, їх виробництво розпочиналось з 10 кравців і було орієнтоване на внутрішній ринок.. Сьогодні підприємство розширилось до швейної фабрики і ткацького виробництва, у якому задіяні 250 працівників. Підприємство виробляє домашній текстиль в національному та класичному стилі, жіночі, дитячі та чоловічі вишиванки.




Генеральний директор інвестиційної групи «VolWest Group» Валентина Кушнірук презентувала присутнім апробовану роками і власним досвідом модель франчайзингового бізнесу, яку компанія успішно розвиває протягом 15 років. Адже сума інвестицій, яку потрібно вкласти у відкриття власного франчайзингового бізнесу, є цілком доступною для підприємця-початківця. Сьогодні інвестиційна група розвиває франчайзинговий бізнес у чотирьох бізнес-напрямках, серед який гуртівня солодощів «Карамеля», мережа піцерій «Тарантелла», мережа супермаркетів «Наш Край» та мережа гіперлокальних видань «Район.in.ua».




«Один із наших стартапів 2016 року – мережа гуртівень солодощів «Карамеля». За короткий період часу ми відкрили чотири власних гуртівні, протестували їх. Нині з нами вже працює дев’ять партнерів-франчайзі у Волинській, Львівській та Рівненській областях.

Ще один із наших проектів – це торговельна мережа «Наш Край», яка є лідером на ринку франчайзингу продуктового рітейлу України.

«Сьогодні мережа нараховує 221 торговий заклад, що працюють на умовах франчайзингу у 18 регіонах України. Ми співпрацюємо зі 100 партнерами-франчайзі у 118 містах країни, що свідчить про довіру до нас як до мережі. Це люди різних професій, які можуть і не мати досвіду у торгівлі. Головне – мати бажання стати власником бізнесу та володіти початковим капіталом», – зазначила Валентина Кушнірук.




Під час відкритого діалогу підприємців та влади ухвалили низку важливих рішень щодо реальної підтримки малого бізнесу в регіоні. Крім того, учасники форуму отримали з перших рук корисні інструменти для спрощення операційної діяльності, індивідуальні консультації від спеціалістів з реєстрації підприємств, бухгалтерського обліку, податкової звітності, юридичного супроводу діяльності, франчайзингу, електронної комерції тощо.




Текст: Ольга АНДРІЄВСЬКА

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром