«Європейська Солідарність» вимагає негайного розслідування підпалу будинку Гонтарєвої

17 Вересня 2019, 12:10
1751

Партія «Європейська Солідарність» вимагає від влади припинити кампанію терору, яка здійснюється щодо колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

Переконані, що ця кампанія є помстою за державницьку і реформаторську позицію Гонтарєвої під час перебування її на посаді голови НБУ, – інформують на сайті партії.

«Її особиста роль у вичищенні «авгієвих стаєнь» української банківської системи визнана у світі, та, зокрема у МВФ, який назвав її одним з кращих банкірів світу. Підпал приватного будинку Гонтарєвої – це не випадковість, а результат регулярних публічних погроз. Не виключаємо, що у владі є представники, які мають мотиви помсти Гонтарєвій. Звертаємо також увагу, що підпал автомобіля дітей політика лишився без жодної реакції влади. Показова бездіяльність правоохоронних органів щодо цих публічних погроз та дій, наштовхують на думку, що українська правоохоронна система свідомо заплющує очі на терор щодо проукраїнських сил. Це є загрозою не просто для української опозиції, це є загрозою для демократії», – йдеться у повідомленні.

У партії зауважують, що затягування розслідування кампанії терору щодо Гонтарєвоі матиме руйнівні наслідки для репутації України та її інвестиційної привабливості.

Партія «Європейська Солідарність» інформуватиме міжнародні структури, уряди інших країн та, зокрема, Великої Британії про загрозу життю для Валерії Гонтарєвої, а також про інші антидемократичні тенденції, які спостерігаються в Україні за нової влади.

Наголошуємо, що саме зараз в Україні працює місія МВФ, яка вочевидь, вважатиме кампанію терору проти опозиції як явну ознаку погіршення інвестиційного клімату, що погіршуватиме умови співпраці з Україною.

«Ми закликаємо проукраїнські сили об’єднатися для захисту політичних прав та свобод громадян України та не допустити перетворення України на авторитарну поліцейську країну», – додають в «Європейській Солідарності».

Коментарі
18 Вересня 2019, 01:50
А ЧОМУ БИ ВАМ НЕ ПІТИ КУДИ НЕБУДЬ РАЗОМ З БАРИГОЮ ПОРОШЕНКО
18 Вересня 2019, 20:32
А ЧОМУ БИ ВАМ НЕ ПІТИ КУДИ НЕБУДЬ РАЗОМ З БАРИГОЮ ПОРОШЕНКО
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром