Луцьким ліцеїстам розповіли про булінг

17 Вересня 2019, 20:21
3189

У рамках проекту Міністерства юстиції «Я маю право!» спеціалісти Луцького центру безоплатної вторинної правової допомоги організували просвітницький захід для вихованців наукового ліцею обласної ради про булінг.

16 вересня розпочався Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу, йдеться у сюжеті Ua:Волинь.

Головний спеціаліст Анастасія Вольська із колегою у ігровій формі розповіла учням про булінг. Ці діти – восьмикласники. Колектив новий, каже учень Роман Майса.

«Булінг – це знущання над дітьми однолітками. Це може проявлятися у тому, що одні заздрять іншим  чи хочуть себе показати, що я крутий, а ти низький чи ще щось», – каже учень наукового ліцею обласної ради Роман Майса.

«Булінг – це кривдити інших, знущатися. Мені не доводилося бути свідком чи жертвою булінгу», – додає вихованиця заходу Ангеліна Ціхоцька.

Учень наукового ліцею обласної ради Михайло Доскоч каже, що під час зустрічі розповіли,  як можна запобігти цькуванню.

«Це можна уникнути розмовою, або сказати комусь із дорослих. Мені, на щастя, з булінгом не доводилося стикатися», – зауважив хлопець.

Інколи дитину цькують за успіхи у навчанні, - це теж прояв булінгу, каже Максим Усаченко, головний спеціаліст Луцького центру вторинної безоплатної правової допомоги.

«Булінг – це коли дитину, інші діти цькують за певні особливості, які їй не подобаються. Недавно за булінг була встановлена адамінстративна відповідальність», – розповів Максим Усаченко.

У цьому навчальному закладі випадків булінгу не було зафіксовано, каже директорка обласного наукового ліцею-інтернату обласної ради Ірина Лозовська.

«Хтось пожартував, - може теж пожартувати у відповідь. Ми не про образу, а інша дитина може сприйняти це як особисту образу і дуже над тим переживати. Дитина, якщо відчуває, що будь-які звертання є приниженням її особистості, то про це не можна мовчати», – зауважила освітянка.

В області упродовж цього року зафіксовано чотири випадки булінгу, розповіла начальниця сектору ювенальної первенції Головного управління Нацполіції в області Інна Остапович.  Усі справи розглядав суд і виніс вироки.

Читайте також: Луцьк: школярі зібрали 20 мішків сміття на березі Стиру

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром