У Луцьку змагалися спортсмени з обмеженими фізичними можливостями

02 Грудня 2016, 11:04
1787

30 листопада з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями 100 осіб з усіх куточків області прибули до Адреналін Сіті на обласний чемпіонат.

Змагання пройшли у чотирьох видах спорту: чемпіонат області з боулінгу серед осіб з вадами слуху, чемпіонат з більярду та бочче серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату та обласний чемпіонат з футзалу серед спортсменів з вадами слуху та ураженням опорно-рухового апарату. 


1


Учасники змагань продемонстрували не тільки фізичну силу, але й внутрішні резерви організму і показали, що можуть жити повноцінно, яскраво і насичено.

Змагання відбулися за сприяння Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» та Культурно-розважального центр «Адреналін Сіті».




За словами одного з організаторів змагань, головного фахівця ВРЦ «Інваспорт» Андрія Рожка, протягом року подібні змагання провели у районних центрах. Нині ж вирішили провести підсумковий обласний чемпіонат.

«За сприяння громадських організацій в районах, людей-ентузіастів на змагання приїхало 100 чоловік з усіх районів Волині. Змагання пройдуть у чотирьох видах спорту: чемпіонат області з боулінгу серед осіб з вадами слуху, чемпіонат з більярду та бочче серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату та обласний чемпіонат з футзалу серед спортсменів  з вадами слуху та ураженням опорно-рухового апарату», –  зазначив Андрій Рожок.


1


Провести чемпіонат саме в «Адреналін Сіті» вирішили давно, адже тут наявна хороша інфраструктура для проведення такого виду змагань.  

Як розповіла голова правління Волинського обласного центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» Людмила Зелінська, вихованці їхнього центру більше залучені до творчого розвитку, але будь-який виїзд на візку з будинку для них велика подія.

«Не завжди є елементарна можливість виїхати з під'їзду на візку, не кажучи вже про абсолютну непристосованість вулиць, бордюрів для людей  з обмеженими фізичними можливостями. Наші вихованці відвідують тренажерний зал на базі «Інваспорту», який організовує для них різні розвиваючі заняття. Ці змагання і можливість взяти в них участь є дуже важливими для кожного нашого візочника», – зазначила вона.

Учасниця змагань, керівник Маневицької районної громадської організації інвалідів «Довіра» Наталія Шишолік розповідає, що поїздка стала можливою завдяки сприянню  місцевої районної ради. Багато людей проживають у селах, а така поїздка є для них стимулом до подальшого розвитку, сприяє розкриттю своїх талантів і вмінь.

За підсумком змагань в експоцентрі «Адреналін» відбулося урочисте нагородження переможців. Отож, перше місце у змаганнях з більярду посів Мурашко Олександр. Кращими у грі в боулінг серед жінок стала Морозюк Наталія, а серед чоловіків – Копервас Віктор.



Почесну перемогу у турнірі з бочче здобула команда Благодійної місії «Сонце любові» з міста Горохів. А команда тренера Юрія Тимофеєва виборола перше місце у грі з футзалу.

Учасникам та переможцям змагань також вручили сертифікати на послуги від Культурно-розважального центру «Адреналін Сіті».







1

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром