Луцька «Цитра» б'є рекорди

15 Вересня 2019, 13:14
5064

Перший джазовий клуб Луцька і найменший музичний заклад України “Цитра” за чотири місяці провів понад 35 заходів.   

Гості “Цитри” мали змогу побувати на багатьох різножанрових концертах, вінілових вечорах, тематичний алко-вечірках, перформансах, театралізованих постановках, цікавих лекціях, джемсейшенах тощо, — повідомили в закладі. 

Серед найбільш яскравих подій — виступи львівського гурту ShockolaD feat Bria Blessing, відомого київського блюзмена Макса Таврічеського, що приїздив із сольною програмою та в дуеті з талановитим турецьким піаністом Едемом Тонгючем, неперевершеного гостя з далекої Аргентини Даніеля де Віто, віртуозного гітариста Макса Ватутіна; колективи Ullam, Atmawinds, Imago Jazz, Mary D White & Slap, Carlos Bandos, а також унікальний експромт від луцького гурту Резус Блюз у складі 1995-го року. 

Як розповідають творці такого альтернативного культурного простору, Віктор Грисюк, Роман Домбровський та Руслана Моклиця —  з моменту відкриття і до кінця серпня у джаз-клубі  відбулося понад 35 заходів, і це у так званий літній “несезон”. У вересні ж організатори обіцяють поставити новий рекорд, заповнивши програму подій “Цитри” по-максимуму. Вже зараз на офіційній сторінці закладу у мережі Facebook можна побачити афішу, на якій зазначено цілих 20 заходів, не беручи до уваги Вільного мікрофону щопонеділка і таємничих позначок ТВА (To Be Announced).

Власне, як кажуть самі “цитряни”, це свого роду експеримент і перевірка меломанів та мистецької тусовки Луцька на витривалість, а також заклопотаність в період нового навчального року. Отож, плануємо свої вихідні дні та час у розпалі важких робочих буднів, аби не проґавити найгарячіших подій джазового клубу Цитра:

15 вересня, затамувавши подих, очікуємо на неймовірне дійство - “Лісову пісню у джазі”. Цей українсько-польський проект був створений завдяки натхненню та неординарному баченню 19-річної джазової піаністки Катерини Зяблюк на основі музичного матеріалу, який свого часу на Поліссі зібрала та використала у якості обрамлення своєї найвідомішої п’єси - драми-феєрії у трьох діях - Леся Українка. 75-хвилинна сюїта-імпровізація “Forest Song” не має аналогів у світі. Вона увібрала в себе величезну кількість стильових нашарувань від джазу та авангарду до медитативних фолькових наспівів. 

Катерина Зяблюк - фортепіано

Наталія Сорокіна - гітара

Андрій Нагорний – барабани

Вперше і лише три концерти з презентацією творчості Лесі Українки в джазі відбудеться в Україні і один з них саме в Луцьку!

24 вересня - визначний день для усіх поціновувачів мистецтва слова, адже Цитру відвідає і, як завжди, змусить аудиторію шаленіти легендарний засновник і вокаліст гурту “Мертвий півень”, лідер андерграундного театру “Арабески”, Місько Барбара. Про нього можна говорити годинами, але ліпше один раз побачити, аби проникнутись тією атмосферою і енергетикою, яку передає під час свого виступу цей культовий артист.

Читайте також: Фото закритої вечірки у новому клубі Луцька


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024