Маленькі лучани закликали до збору використаних батарейок

01 Грудня 2016, 16:01
3899 Джерело: lutskrada.gov.ua

Загальноміська еколого-просвітницька акція «Батарейки збирай — природу захищай» відбулася 1 грудня у КЗ «Дошкільний навчальний заклад №14 Луцької міської ради».

Захід відвідали заступник міського голови Юрій Моклиця, начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда та завідувачі дошкільних навчальних закладів Луцька, маленькі екологи та їхні батьки, – повідомляють у відділі інформаційної роботи міськради.




З 2013 року відділом екології Луцької міської ради започатковано проведення в місті акції зі збору відпрацьованих побутових батарейок та акумуляторів. За кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища закуплено та встановлено в школах міста 24 металеві контейнери для таких відходів. Школярі за цей час зібрали 670 кг батарейок. До акції долучились і дошкільнята міських ДНЗ.

Першим з вітальним словом до присутніх звернувся заступник міського голови Юрій Моклиця. Він подякував батькам та працівникам луцьких садочків за правильне та свідоме виховання дітей.

«Величезна подяка вам за те, що даєте можливість нашим дітям стати частиною соціально важливої справи — охорони та збереження природи», – наголосив Юрій Моклиця.


Потому він вручив Подяку міського голови за активну участь та сприяння у підготовці загальноміської екологічної акції «Батарейки збирай — природу захищай!» та вагомий особистий внесок у вихованні екологічної культури та шанобливого ставлення дітей до довкілля вихователю дошкільного навчального закладу №14 Галині Киричук.

Також Подякою відзначили Олексія Мельника, батька вихованця ІІ молодшої групи №3 «Рукавичка». Окрім цього, за активну підтримку природоохоронних ініціатив Луцької міської ради, Подяки міського голови торимали колектив ДНЗ №17 (завідувач Світлана Краля) та колектив ДНЗ №22 (завідувач Ірина Сарнавська).





Маленькі екологи підготували для гостей невеличкий концерт. Вони танцювали, співали та зачитували вірші, основною темою яких було збереження природи рідного краю, тваринного та рослинного світу. Прозвучав заклик зробити своє довкілля чистим, зберегти його для прийдешніх поколінь.







До слова, у конструкції батарейок використовуються матеріали, що завдають шкоди довкіллю: свинець, кадмій, літій, ртуть, цинк, марганець та ін. Потрапялючи на сміттєзвалище, одна батарейка може забруднити цими речовинами 20 м2 або 1 м3 землі, 400 літрів води, знищити два дерева, декілька кротів, їжака і тисячі дощових черв'яків — саме так оцінюється збиток природі, нанесений однією батарейкою.

Завідувач ДНЗ №14 Ольга Демчук висловила подяку міській владі за сприяння в організації таких важливих екологічних проектів.

За словами головного спеціаліста відділу екології міської ради Оксани Тарабанюк, загальна маса зібраних за останні два роки відпрацьованих батарейок та акумуляторів склала понад 4,5 тонни, які 23 березня 2016 року успішно завантажили та доставили у Львів на підприємство «Аргентум» для подальшої переробки.

Акція зі збору батарейок продовжуватиметься і надалі. Тому закликаємо усіх не викидати відпрацьовані батарейки та акумулятори, а приносити у пункти прийому для подальшої утилізації. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром