Лучанки збираються зробити всі сервіси міста електронними*

25 Вересня 2015, 18:40
4327

Молоді лучанки Ольга Бузулук та Юлія Євпак впевненні, що тільки свіжий погляд на політику та активна позиція принесуть місту користь. 

Ольга Бузулук кілька років працювала у прес-службі міської ради, тому впевнена, що діяльність органів місцевої влади може стати прозорішою, головне - правильна інформаційна політика:

«Луцька міська рада – одна з найвідкритіших в Україні, і це треба демонструвати щодня, щогодини. Дуже добре, що в нас бюджет міста є у відкритому доступі, дуже добре, що є розроблений Генеральний план. Але я хочу відкрити сайт і побачити, скільки коштує заасфальтувати ямку на дорозі біля мене, хто це зробить, де візьмуть гроші і яка буде гарантія. Я хочу відкрити Генплан і побачити, де можна розмістити малу архітектурну форму, де є для цього вільне місце. Це є комплексна інформаційна політика і відкритість влади – і ми до цього, надіюсь, ідемо», – розповідає Ольга Бузулук.

Ольга Бузулук
Ольга Бузулук

 

Юлія Євпак має не аби-який досвід роботи в сфері інформаційних технологій та вважає, що вікритими мають бути також електронні сервіси у різноманітних  державних установах. 

«Це стосується і черги у дитячі садочки, які до цього часу не є прозорими. А медицина взагалі не використовує ніяких електронних засобів. Щоб записатися до лікаря, потрібно або прийти, або довго телефонувати. Чимало батьків, які приходять до мене на тренінги, хочуть, щоб електронний нагляд був у школах. В луцьки. Те саме стосується платежів у дитсадки та школи. Це дуже зручно – бачити, куди йдуть кошти, сплачені батьками, в режимі он-лайн», – говорить Юлія Євпак.

Юлія Євпак
Юлія Євпак

 

У «Самопоміч» жінки пішли, бо вважають, що зможуть згуртувати громаду. Вони переконані – громадянське суспільство має бути сильним.Місто має розвиватися – переконані кандидатки. Це стосується і нфраструктури і культури мешканців. 

«У Луцька цей потенціал є. Для лучан це має бути місто,  де хочеться жити та народжувати дітей», – розповідає Юлія Євпак. 

 

Ольга Бузулук також знає, як стимулювати розвиток громадських організацій і громадських рад та забезпечити безпосередню участь кожного лучанина в управлінні містом. Може системно налагодити механізм втілення громадських ініціатив та ідей, а також вміє розробляти та впроваджувати інформаційні кампанії.

А Юлія Євпак може не аби як допомогти у цій роботі, бо завдяки досвіду роботи в IT-сфері розуміється в новітніх технологіях управління містом. Та знає, як саме реформувати сферу публічного адміністрування та викорінити корупцію.
 

Коментарі
28 Вересня 2015, 00:51
Звідки понабирали таких маразматичок перед виборами?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром