Чому в Луцьку менше туристів, ніж у Львові

25 Вересня 2015, 18:02
1530

Цього року Луцький замок вже відвідало 80 тисяч людей, проте туризм у місті все ще потребує активного розвитку.

Туризм у Луцьку розвивається навіть попри складний стан в країні, але його рівень таки лишається невисоким. Начальник управління туризму та промоції Наталія Бунда говорить, що луцький туризм потерпає від того, що до міста незручно добиратися.

«Туристи – це гроші. Це малі і великі інвестори у наше місто. Але яким Луцьк не був би красивим, проблема все одно існувала б. Адже якщо до міста незручно добиратися, то це великий мінус. У Львові в цьому плані є переваги. До Євро-2012 там зробили і дороги, і зручне сполучення, і залізничний вузол більший, ніж у нас, де проходять лише 5 потягів. Крім того, у Львові є аеропорт. Тож в логістиці у нашого міста величезний мінус. Тому що турист зараз вибагливий і він хоче, щоб йому було зручно», - розповідає Наталія Бунда.

Проте туристи, все ж, добираються до нашого міста і не лише з України. Начальник управління говорить, що приїжджають з країн Європи та Азії, з Америки і навіть з Кенії.

Першою структурою, у яку гості можуть звернутися за допомогою є «Центр туристичної інформації та послуг», що має зручне розташування в центрі міста і функціонує без перерв та вихідних. Там працюють  висококваліфіковані працівники, які розмовляють українською, польською, англійською та російською мовами і можуть фахово надати історичну довідку про місто. Найбільше туристи питають, де в Луцьку можна поселитися і поїсти, але трапляються і більш оригінальні запити. Наприклад, прохання знайти, на якому кладовищі поховані родичі.

Все ж, впевнена Наталія Бунда, наше місто вже стає видимим на карті, а те, що туристи називають Луцьк комфортним і затишним говорить про певні успіхи.

Коментарі
27 Вересня 2015, 22:57
Для початку розробіть карту туриста, маршрути, місця з описом, історичні довітки. Презентації і т.д. Викладіть їх для публічного доступу з метою надання ссилок всім офочим типу, будете їхати до Львова завітайте до Луцька, тут ви побачете і далі ссілки, статті, файли, фото, відео. Вже є деяка інформація, але вона розрізнена і не повна. Плюс До Львова дороги немає, до Дубно дороги немаж, до Рівного місцями є добра, місцями ніяка, до Ковеля на трійку, на В.Волинський на три з мінусов, а після зими теж немаж, аналогічно на Маневичі. Кудой доїхати?
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром