Лучани не оплатили газу на 65 мільйонів гривень

25 Вересня 2015, 15:07
2004

Найбільшу заборгованість за спожитий газ по області має Луцьк та Луцький район.

 На засіданні антикризового енергетичного штабу сьогодні, 25 вересня, вирішували питання ліквідації газової заборгованості.

Луцьк цього року розпочинає опалювальний сезон із боргами за спожитий газ у розмірі 65,5 мільйонів гривень. По Луцькому районі заборгованість становить 26,3 мільйони гривень. Це складає 40% від загального боргу по області. Така ситуація склалася не лише через неплатоспроможність громадян, адже найбільшими боржниками виявилися якраз-таки жителі міста і району, які є більш заможними. Тож для скорішого погашення боргів, вирішили взятися за крайні міри.

«Боржників, які не реагують на попередження та нагадування, ми відключаємо від газоспоживання. Звісно, є моменти, коли реакція збоку мешканців є і вони сплачують борги, але, на жаль, здебільшого це не діє», - розповів керівник ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

За вересень газопостачання уже відімкнули 102 мешканцям Луцька і Луцького району. Працівники служби і надалі планують здійснювати такі міри у разі несплати боргів. Тим же, хто платити за послугу неспроможний, пропонують оформлювати субсидії.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром