У Луцьку обговорили проект термомодернізації громадських будівель

12 Вересня 2019, 20:19
1711

У Луцьку продовжується робота з впровадження масштабного проекту термомодернізації «Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька».

Про це йдеться на сайті міськради.

«Цей проект став для нас флагманським, вже сьогодні ми бачимо його практичні результати. У тих спорудах, що модернізовані за програмою НЕФКО, ми вже сьогодні спостерігаємо економію енергоносіїв, бачимо як вони змінюються ззовні. А найголовніше — що це підтримано громадою, і ми не маємо жодного негативного відгука щодо реалізованих за програмою об’єктів.

Звичайно, хочеться зробити все і зразу. Проте ще більше ми хочемо, щоб мешканці міста відчули правильність та необхідність цієї програми у об’ємі, наданому НЕФКО-3», – сказав в.о. міського голови Григорій Пустовіт.

На зустрічі сторони обговорили хід реалізації проекту та питання, які виникли під час його виконання.

Довідково:

В рамках проекту передбачається отримання кредиту у розмірі 5 мільйонів євро від Північної Екологічної Фінансової Корпорації та 1,3 мільйон євро гранту від Фонду E5P. Крім того, передбачена частка співфінансування з міського бюджету.

В рамках проєкту заплановано утеплення фасадів, дахів, встановлення ІТП, ізоляція трубопроводів, заміна вікон та дверей, модернізація системи освітлення та вентиляції у понад 30-ти будівлях бюджетної сфери.

Переважну більшість об’єктів проекту складають будівлі шкіл та дитячих садочків. Реалізація проєкту у цих будівлях є пріоритетною для міста і додатково має високу показовість заходів. Ці будівлі відвідує велика кількість лучан, вони знаходяться у різних районах міста і мають великий вплив на формування поведінки ощадливого способу використання енергоресурсів.

В результаті реалізації проекту буде досягнуто щорічної економії у розмірі 17,3 млн грн на рік. Загальна кількість зекономленої теплової енергії становитиме 10 618 Гкал/рік, електричної енергії – 639 027 кВт*год./рік, природного газу - 1 665 361 м3/рік. Загальна кількість зекономленого CO2 – 4 282 т. Період окупності проєкту становитиме приблизно 11 років.

Наразі отримали перший транш, завершені роботи з модернізації системи освітлення в навчальних та дошкільних закладах, замінено кухонне обладнання, завершуються роботи зі заміни трубопроводів опалення в Луцькому ліцеї Луцької міської ради Волинської області на вулиці Дубнівській, 32.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024