Луцьких підприємців безкоштовно навчають працювати з «ProZorro»

12 Вересня 2019, 13:58
2014

У Луцьку в конференц-залі департаменту ЦНАП відбувся навчальний тренінг-семінар для суб’єктів підприємництва «Публічні закупівлі (тендери) та робота у системі «ProZorro».

У Луцьку подібні семінари проводять уже вдев'яте, в рамках Програми підтримки малого і середнього підприємництва, – йдеться на сайті міськради.

Ініціатива спрямована на підвищення ефективності витрачання коштів у бюджетній сфері, тому навчання у формі тренінгів-семінарів є безкоштовним. Протягом трьох років у Луцьку понад двісті суб’єктів господарювання міста отримали базові знання щодо участі у тендерах, проведення закупівель та послуг через систему «ProZorro».

Участь у семінарі взяли представники комунальних установ та організацій нашого міста, об’єднаних територіальних громад, місцеві підприємці, які ще не мають досвіду роботи із публічними закупівлями та системою «ProZorro», а також ті, що уже працюють у цій системі.

На початку учасників привітала Наталія Рибай, начальник управління розвитку підприємництва та реклами.

Модератор заходу – голова ГО Рівненський центр «Соціальне Партнерство» Святослав Клічук зазначив, що їхні тренінги орієнтовані на початківців у роботі з публічними закупівлями. Після короткого знайомства із учасниками семінару Святослав Клічук розповів про основні відмінності у проведенні процедур закупівель.

Про роботу у системі електронних закупівель «ProZorro» присутнім розповіла агент «ProZorro», юрист Мирослава Примак. Вона показала, як правильно обирати електронний майданчик, як проводиться оплата участі у тендері, розповіла про корисні пошукові сервіси у системі «ProZorro».

Семінар триватиме протягом усього дня. Під час роботи учасники ознайомляться із перевагами та можливостями участі бізнесу в публічних закупівлях, законодавчого регулювання публічних закупівель, розгляду механізмів роботи системи «ProZorro» та «ProZorro.Sale», тендерної документації, критеріїв вибору переможця торгів, необхідного рівня знань про кваліфікацію та укладення договорів закупівель, оскарження неправомірних дій тощо.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром