Незламні: завтра у Луцьку покажуть фільм про українок, які пройшли полон

26 Вересня 2019, 18:17
фото ілюстративне 3632
фото ілюстративне

У Луцьку покажуть документальні фільми про українок, які пройшли пекло полону, втрапили до рук бойовиків за активну проукраїнську позицію та допомогу українським військовим.

Запрошення на кіноперегляд розмістила на своїй сторінці у Facebook волонтерка Наталія Попова. 

Цикл із трьох документальних фільмів «НЕZЛАМНІ» покажуть 27 вересня о 18:00 у Палаці культури міста Луцька.

Жінки пережили приниження, знущання, тортури, і навіть показові розстріли, але не зламалися, і сьогодні продовжують допомагати ветеранам, переселенцям, полоненим та цивільним заручникам, свідчать у міжнародних судах та змінюють життя країни на краще.

У фільмі не просто зображені три непересічні жіночі долі, за ними – понад 3 200 колишніх українських полонених, які потребують захисту держави, зокрема, офіційного статусу та соціально-правової підтримки.

Мета проекту – надати полоненим можливість бути почутими та нагадати про тих, хто досі лишається у полоні бойовиків, а це понад 100 людей на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, 73 політв’язня та 24 військовополонених моряки в застінках Кремля.

Автор проекту – ГО «Правозахисна Група «СІЧ», яка надає фахову безоплатну юридичну допомогу постраждалим від збройного конфлікту на Сході України, зокрема, колишнім полоненим. Проект здійснюється за підтримки New media advocacy project (Нью-Йорк) та Інституту з висвітлення війни та миру

Після перегляду відбудеться живе спілкування з режисером та героїнями фільмів.

Вхід вільний. Подія зустрічі у Facebook - ТУТ.

Читайте також: У Луцьку пенсіонерам безкоштовно покажуть фільм про «Розстріляне Відродження»


 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024