Велике враження: як луцькі пенсіонери дивилися фільм про Стуса «Заборонений»

11 Вересня 2019, 19:03
3288

У Луцьку в розважальному центрі «Промінь» в рамках проекту «Доступний кінотеатр для пенсіонерів» Громадянського Руху «СВІДОМІ», засновником якого є бізнесмен та депутат Луцькради Андрій Покровський, показали фільм «Заборонений».

11 вересня кілька десятків пенсіонерів переглянули український фільм про  життя та смерть поета-шістдесятника Василя Стуса.

Соціальна ініціатива реалізовується за підтримки РЦ «Промінь» та мережі кінотеатрів MULTIPLEX уже другий рік. Координатор проекту Євген Мікоян зауважив, що у цьому фільмі порушують надзвичайно важливу тему для всіх українців.

Співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Михайло Наход зазначив, що з початку створення Руху до них часто зверталися пенсіонери.

«Не лише для вирішення побутових питань, а й з пропозицією більшого спілкування. Ми знайшли вирішення проблеми у створенні «Доступного кінотеатру». Організували покази тих фільмів, які найбільш підходять цій категорії громадян», – сказав Наход.

За його словами, найпопулярнішими є фільми про історичні події, бо багато пенсіонерів – свідомі й розуміють українську історію.

Також Михайло Наход додав, що за майже 2 роки існування проекту він сильно розвинувся.

 «Ми плануємо показати не лише ті фільми, які є в прокаті. Зараз розпочали співпрацю з декількома прокатними компаніями, які нададуть фільми, які колись були в прокаті або  яких не показували в Луцьку взагалі», – розповів співзасновник.

Після перегляду фільму пенсіонери виходили під враженнями та зі сльозами на очах.

«Це перший фільм, в якому відчула те, що переживали раніше в Україні», – сказала одна з глядачок.

Інші зазначали, що тепер по-новому перечитуватимуть вірші поета-шістдесятника.

«Я під таким великим враженням. Дуже хотіла побачити цей фільм, вдячна «СВІДОМИМ», що вони організували цей перегляд. Про проект дізналася давно через Facebook, проте нещодавно у нашому дворі проходили збори, на яких я попросила Євгена Мікояна записати мене на перегляд фільмів. Ось так вперше я тут. Нарешті вибралася з дому, а не сиджу й дивлюся кіно по телевізору», – підсумовує лучанка Ганна Лобанок.

Цей кіносеанс довів, що проект «Доступний кіно/театр для пенсіонерів» користується великою популярністю. Переглядати сучасні фільми, які породжують сильні емоції: вражають, дивують, чи радують, – так хочуть проводити своє дозвілля лучани літнього віку.



Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром