Частували та ділились рецептами: єврейська громада Луцька презентувала свою культуру

11 Вересня 2019, 09:33
1647

У рамках міжнародного фестивалю «Палітра культур», який нещодавно відбувся у Луцьку, єврейська община міста знайомила гостей заходу зі своєю культурою.

Про це повідомили на сторінці громади у Facebook.

Предствники Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму частували традиційними стрвавами, ділилися їх рецептами, проводили майстеркласи, виконували пісні та демонстрували танці.

«Наші люди – волонтери, члени громади, співробітники Хеседи і ті, кому на нас не байдуже, доклали масу зусиль, щоб створити атмосферу свята, свята від того, що ми разом (різні конфесії, національності, віросповідання тощо) на одній площі, в одному місті, в одній країні можемо жити і дружити, жити і творити, жити і насолоджуватися життям»,  - йдеться у дописі.  

Так, громада презентувала містянам частину страв єврейської кухні. Пригощали фаршированою рибою, квасолевим цимесом, лекахом, ікрою із юбаклажанів, паштетом з курячої печінки, форшмаком, хумусом тощо. Також ділиися рецептами приготування цих страв. Представили мило з єврейською символікою, маггнітики з єврейським гумором, буклети, календарики. Окрім того, представники громади взяли участь у святковому концерті.













 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024