На оптимізацію роботи луцьких сітлофорів треба 13 мільйонів

10 Вересня 2019, 20:29
1370

У Луцьку три дні поспіль не працювала низка світлофорів, що спричиняло містянам чимало проблем. Аби контролювати їх роботу в автоматичному режимі та осучанити прилади у місті наступного року планують встановити спеціальну програму. Вартість усього проекту – 13 мільйонів гривень.

Про це інформують у сюжеті 12 каналу.

На Дубнівській три дні поспіль не працювали світлофори. Неподалік розташована сьома школа, тому тут переходять дорогу десятки дітей.

Окрім того, світлофори не працювали і біля другої школи на Львівській. А минулого тижня вийшов із ладу автоматичний регулювальник руху на проспекті Перемоги. Це пов’язують із тим, що обладнання застаріле. Аби контролювати роботу світлофорів і швидко реагувати на неполадки – розробили спеціальний проект.

Як розповів очільник КП «Луцьксвітло» Валерій Мазін, сподіваюися на те, що натупного року встановлять центр облуговування, який дозволить бачити роботу світлофорів дистанційно. 

Аби уникати заторів у місті, програма дозволить дистанційно змінювати режими роботи світлофорів. Нині більшість з них працюють на лампах розжарювання, які потрібно часто замінювати. Тому в рамках проекту ще й осучаснять регулювальники руху, а саме, встановлять ЛЕД-лампи.

Вартуватиме все це більше 13 мільйонів. Торги відбулися. Договір мають зареєструвати в казначействі й після того виділять гроші. Частину – з бюджету міста, решту планують залучити з грантових коштів Європейського Союзу.

 Читайте також: У Луцьку просять встановити світлофор на жвавому перехресті

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром