Подружжя кулінарів пригощатиме лучан кольоровими пельменями на фестивалі їжі
Луцький бренд «Пельменчук», який займається виробництвом домашніх напівфабрикатів, візьме участь в найближчому
Купувати напівфабрикати сумнівної якості та з невідомим до кінця складом начинок у супермаркетах вже давно не модно. Та й навіщо, якщо завжди можна поласувати свіженькими, а головне домашніми смаколиками, які власноруч виробляє сім’я Орлових з Луцька. Їхні вареники, пельмені, налисники, сирники, голубці і чебуреки продаються під брендом «Пельменчук». Продукцію можна придбати в однойменному магазині на Грушевського, а ще на ярмарку в центрі міста, на Театральній площі. Окрім того, свої крафтові смаколики сім’я вже вдруге представить на Lutsk Food Fest, який буде проходити у стінах Луцького замку 14-15 вересня.
З Тетяною Орловою, авторкою та головною ідейною натхненницею «Пельменчука» вдається зустрітися в розпал робочого дня, коли на площі в центрі міста активно йде торгівля.
«Будучи в декреті, хотіла чимось себе зайняти. Почала вдома ліпити потихеньку, подавати оголошення в інтернет. Старалася робити якісно, з хороших продуктів», - згадує Тетяна те, як усе почалося.
Над розширенням та офіційним оформленням бренду почали задумуватися вже тоді, коли весь простір в квартирі заполонили морозильні камери. Тоді знайшли приміщення під магазин та виробництво.
В якості продукції сумніватися дійсно не доводиться. Бізнес – сімейний, тож до приготування страв долучається тільки сім’я. Тетяна Орлова, її чоловік Сергій та двадцятичотирьохрічна донька Анна власноруч виготовляють всі смаколики, які продає «Пельменчук». Часом до роботи, якщо є настрій та бажання, долучається навіть найменша донечка, якій сім років.
«Ми всі зацікавлені в якості виробництва, бо відповідаємо за це своєю репутацією. Цим і відрізнємося від інших. Всі, хто до нас хоч раз звертався, завжди повертаються знову», - переконана Тетяна Орлова.
Пельмені від «Пельменчука» й справді відрізняються. Дивують, в першу чергу, начинки, адже навряд чи в Луцьку ще десь знайдеш, наприклад, чорні пельмені з сьомгою або шоколадні вареники з рікоттою. Тісто для пельменів та вареників заварне, тож має нелегку технологію приготування. Як зауважує пані Тетяна, не кожна господиня наважиться готувати з такого тіста.
Родзинка «Пельменчука» - кольорові пельмені. Барвники – тільки натуральні.
«Додаю в тісто соки різні: з моркви, буряка, шпинату, червонокачанної капусти», - ділиться Тетяна Орлова.
Вже згадані чорні пельмені мають такий колір, бо містять чорнило каракатиці.
«Найбільшою популярністю користуються, звичайно, класичні пельмені зі свининою та телятиною. Але багато купують і кольорових пельменів, вони цікаві для діток», - розповідає Тетяна Орлова.
На кожному Lutsk Food Fest сім’я Орлових була в ролі відвідувачів, а минулого року наважилася представити свій бізнес, як підприємці.
«Саме після фесту з’явилося багато постійних клієнтів», - зауважує Тетяна.
Жінка переконана, що участь в фудфесті – гарна реклама для тих, хто має сімейний бізнес, можливість показати свою продукцію, заявити про себе.
Цьогоріч «Пельменчук» також буде продавати свої смаколики на Lutsk Food Fest . Їх можна буде купити як у замороженому вигляді, щоб забрати з собою додому, так і у свіжозвареному, щоб поласувати просто під час фесту.
«Цього року на фудфесті ми підемо перевіреним шляхом. Будуть наші популярні різнокольорові яскраві та корисні пельмені. Можливо, зробимо варенички з ягодами. Зараз думаю над тим, щоб продавати на фесті пельмені з нашою новою начинкою «гриби з пармезаном». В будь-якому випадку, буде смачно, корисно і гарно», - запевнила Тетяна Орлова.
Читайте також: Як Lutsk Food Fest 2019. ФОТОРЕПОРТАЖ
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром