«Волиньбаскету» виділили разову допомогу

30 Листопада 2016, 17:01
1509

Луцька міська рада виділила з міського бюджету 300 тисяч гривень на підтримку баскетбольної команди.

Відповідне рішення ухвалили на пленарному засіданні сесії міської ради у середу, 30 листопада.

Головний тренер клубу Дмитро Чайковський розповів, що у 2013 році команда здобула Кубок України. Наразі команда також показує хороші результати та грає у Суперлізі. Попри це, через відсутність фінансування команда не має змоги погасити усі необхідні витрати.

Дмитро Чайковський стверджує, що допомога буде одноразовою, адже у подальшому команді допомагатиме колишній вихованець «Волиньбаскету».

«Є у нас партнер і меценат, але зараз він самостійно не може все профінансувати. Просимо разової підтримки від міської ради, щоби мати можливість дограти чемпіонат», – зазначив тренер.

Відтак 300 тисяч депутати пропонували зняти зі створення новорічної ілюмінації на проспекті Волі.

Проте Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що міська рада не зобов’язана фінансувати приватну структуру.

«Яке відношення має Луцька міська рада до «Волиньбаскету»? Ніяке», – обурився мер міста.

Підтримав його і перший заступник Тарас Яковлев. Він зауважив, що ілюмінація головної вулиці міста – необхідна річ, адже наступного року вона обійдеться ще дорожче. Крім того, місто має виглядати по-святковому, а без освітлення з новорічних атрибутів у Луцьку залишиться три ялинки та сніговик на Театральному майдані.

«Якщо забрати гроші зі святкової ілюмінації, то крім цих трьох ялинок і сніговика нічого не буде. Такі речі, як баскетбол, фінансують спонсори та меценати. Про клуб треба в іншому ракурсі думати, ми його не потягнемо», – підсумував Тарас Яковлев.

Попри це, депутати вирішили все ж підтримати баскетбольну команду та передбачити збільшення бюджету розвитку на 300 тисяч, які виділять «Волиньбаскету» через управління спорту.

Софія СІЧКУН

Коментарі
30 Листопада 2016, 19:20
дякую депутатам, які прийняли правильне рішення. бо в цих романюків одна ілюмінация на умі. канєшно, на баскетболі бабла не нарубиш, це ж не ілюмінация і фанарікі
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром