Середньовічна їжа, співи й танці: як відгуляли «Ніч у Луцькому замку»

08 Вересня 2019, 11:12
2810

У стінах Замку Любарта відбулося середньовічне арт-шоу «Ніч у Луцькому замку. Саміт у Луцьку».

З 7 на 8 вересня для гостей свята підготували окремі локації: фотозона «Княжий палац», «Монетний двір», художні перформанси, екскурсії, ремісничий ярмарок, презентація напоїв та страв середньовіччя.

Театралізоване дійство розпочалося  з виходу на сцену князя Вітовта та представлення монархів європейських країн. Опісля запалили символічний вогонь Луцького замку.

До вітального слова запросили «сучасного воєводу», виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта.

«Наші діди-прадіди залишили нам прекрасні замок, історію, місто, чудові традиції. День міста ми святкуємо під знаком 590-річчя з’їзду монархів, а це говорить про те, що в ті «сиві» давні часи європейські монархи обирали Луцьк як місце, де неймовірна, мирна енергетика, яка дозволяє домовлятися та знаходити вихід з найскрутнішого становища», – сказав посадовець.

Григорій Пустовіт додав, що у Луцьку добиваються того, аби 600-річчя з’їзду монархів стало загальноукраїнською культурною подією.

Опісля розпочалися середньовічні гуляння: танці й співи. Першими на сцену запросили театр історичного танцю «ДЖОЙССАНС» з Києва, також з Польщі приїхали «BELRIGUARDO». На присутніх чекали вогняні шоу, танці від литовського колективу «BIRLIK».

Коли ж співали запальні «HOLLOENEK HUNGARICA» з Угорщини, то під сценою вже мало хто міг встояти.

Насамкінець для гостей свята виступили «IRDORATH» Білорусі.

Нагадаємо, цьогорічний фестиваль – благодійний, тому передбачав збір коштів для реставрації церкви Іоана Богослова (ХІІ ст.), що на території Луцького замку.

Читайте також: Як у центрі Луцька урочисто відзначали День міста







1





























































Фото: Павло БЕРЕЗЮК

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром