Звершилося: у місті створили Центр національно-патріотичного виховання

30 Листопада 2016, 14:14
1752

У Луцьку після піврічного обговорення створили комунальний заклад, який координуватиме діяльність громадських організацій та сприятиме розвитку національно-патріотичного виховання молоді.

Відповідний проект рішення ухвалили на пленарному засіданні сесії Луцької міської ради у середу, 30 листопада.

Нагадаємо, що проект вже неодноразово виносили на розгляд сесії міськради, проте жодного разу він не набрав необхідну кількість голосів.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що подібні центри вже існують в Україні, а їх створення рекомендує Міністерство Молоді та спорту України. Він також зазначив, що скоординована робота патріотично налаштованих організацій необхідна у постмайданівський період та під час війни.

За попередніми розрахунками, у Центрі працюватиме п’ять штатних одиниць. А річне фінансування становитиме орієнтовно 150 тисяч. Проте окремі депутати виступили проти його створення. Зокрема, Алла Надточій зазначила, що патріотичного виховання вистачає і у навчальних закладах:

«Я вважаю, що нераціонально витрачати кошти на створення ще одного комунального закладу. Коли йдуть звинувачення, що немає патріотичного виховання, ви ображаєте велику частину міста. Якщо дитину батьки не виховають, то ми їх не виправимо ніяким центром».

Не підтримав ініціативу і заступник луцького міського голови Андрій Киця. У свою чергу, представники ГО стверджують, що Центру допоможуть скоординувати роботу й підтримають у організації заходів та залученні державних коштів.

«Ми знаємо, що патріотичне виховання є. Але якщо говорити про себе – я виховувався у громадській організації і це створило з мене людину. Кожна громадська організація, будь то «Пласт», «Національний альянс» чи інші – є самодостатніми. Коли говоримо про державне фінансування, то дехто не знає як ним користуватися. Центр міг би це питання вирішити», – зауважив представник «Національного альянсу» Богдан Бальбуза.

У підсумку депутати підтримали створення комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьку» більшістю голосів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024