Яким буде Луцьк через 16 років: у «Сіті Парку» заклали «Капсулу часу»

06 Вересня 2019, 17:30
«Капсула часу» 4293
«Капсула часу»

Під акомпонент дитячих пісень та віршів у Луцьку заклали «Капсулу часу», в якій залишили малюнки та листи з думками щодо майбутнього обласного центру.

Урочиста подія відбулася 6 вересня на території «Сіті Парку». Ініціатори акції — Громадянський Рух «СВІДОМІ» — планують відкрити капсулу в 2035 році.

Думками щодо того, яким стане Луцьк через 16 років, у формі малюнків та листів ділилися діти, адже через якихось 10 років вони стануть повноправними громадянами міста і теж будуть відповідальними за розвиток міста.

Як розповів співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер, його приємно вразило, що основна тема дитячих звернень — це екологія. Мовляв, пишуть про необхідність збільшення кількості дерев у Луцьку, зведення сміттєпереробного заводу та інше.

«Символічно, що ця акція відбувається у «Сіті Парку». Адже Андрій Покровський, засновник Громадянського Руху «СВІДОМІ», розбудував цей захаращений парк і перетворив його в перлину Луцька.... Ми хотіли закласти цю капсулу, щоб маленькі лучани написали лист собі майбутньому. Сподіваюся, коли ми відкриємо капсулу, то Луцьк буде таким як «Сіті Парк», — мовив він.

Тарас Шкітер
Тарас Шкітер

 

Слова Тарас Шкітера підтвердили виступи учениць Ірини Пилипчук та Юлії Радюк, які ділилися власним баченням майбутнього міста. Так, Юлія закликала зменшувати використання в побуті поліетиленових торбин, пластику та інших шкідливих матеріалів, а Ірина нагадувала про актуальність сортування сміття. Адже завдяки цьому вдастся скоротити кількість сміттєзвалищ в Україні.

Ірина Пилипчук
Ірина Пилипчук
Юлія Радюк
Юлія Радюк

 

«Цвяхом» програми стали співи та читання віршів про Луцьк. Гучні овації зірвав маленький Микола, який продекламував вірш Надії Гуменюк «Я люблю мій Луцьк чудовий».

 

Микола та ведуча події Галина Падалко
Микола та ведуча події Галина Падалко

 

Опісля всі листи та малюнки згорнули, сховали в капсулу та поклали у спеціальну підготовлену ділянку. Її накрили кришкою з інформацією про капсулу та попередженням, що її можна відкрити лише в 2035 році.

До слова, під час акції ведуча Галина Падалко оголосила, що за декілька років планують закладати ще одну капсулу і в перспективі в «Сіті Парку» з'явиться своєрідна «Алея майбутнього».


Ведуча події Галина Падалко
Ведуча події Галина Падалко
















Михайло Наход
Михайло Наход

 

26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром