Лучанка, якій пересадили серце індійця, стала футболісткою

06 Вересня 2019, 21:15
2205

Лучанка Наталія Омельчук, яка живе із серцем індійця Раві, пообіцяла батькам донора, що вони пишатимуться нею та своїм сином. Відтак, вона увійшла до скдладу української збірної із футболу, до складу якої входять учасники із трансплантованими органами. Команда просить допомоги, аби мати змогу поїхати на змагання до Білорусі.

Про це пише інтернет-видання «Волинь24».

«Всевишній вирішив, що саме я буду продовжувати життя Раві, а він продовжить моє», – наголошує дівчина. Життя лучанки із пересадженим серцем після трансплантації, звісно, дуже змінилось. Тепер у неї є дві родини: індійська та українська. Дівчина вшановує індійські свята як і наші.

«Я не просто вдячна, а глибоко шаную традиції і весь індійський народ, який готовий дарувати органи своїх рідних після смерті. Віддати зовсім чужим людям для врятування їх життя!» – підвищує голос співрозмовниця.

Наталка розповідає, що після того, як отримала другий шанс на життя, зіштовхнулась з проблемами української трансплантації та  забезпечення ліками таких пацієнтів як вона.

«Я не змогла стояти осторонь і закривати очі на все, що відбувається. Всі запрошення журналістів на телевізійні зйомки розцінюю, як можливість висвітлити проблему пересадок в Україні. І після однієї з таких телепередач голова ГО Національного руху «За трансплантацію» Юрій Андреєв запропонував мені вступити в організацію і стати його заступником», – зізнається дівчина.

«Не можу просто насолоджуватись своїм життям і мовчки спостерігати, як помирають українці, яким потрібна пересадка органів уже», – додає вона.

Лучанка пообіцяла батькам Раві, що вони пишатимуться нею і своїм сином. Одна з кращих ініціатив, яку вбачає, – це створення української збірної з футболу пацієнтів після трансплантації.

«Ми об’єднались. Є команда, і плануємо взяти участь у міжнародному чемпіонаті з футболу. Всі наші спортсмени гратимуть і за себе, і за того, чиї органи їм врятували життя», – розповіла дівчина про плани.

Цьогоріч у липні ГО Національний рух «За трансплантацію» підписав Меморандум із білоруською організацією «Донорство. Діаліз. Трансплантація», аби у співпраці проводити спільні заходи для популяризації донорства, конференції, з’їзди, семінари для лікарів та багато інших цікавих заходів. Для України, де трансплантація майже відсутня – це дуже гарний шанс показати, що пересадка органів життєво необхідна. Це не лише популяризація донорства. Це ще й заклик до української влади, що пацієнти після трансплантації не просто живуть, а повноцінно живуть.

«Ми орендуємо поле для футболу, купили форму, м’ячі. Тренуємося! Повноцінна команда. І свого «Бекхема» маємо, – радіє Наталка. – На перше тренування навіть метелик до нас прилетів. Це хороший знак! Віримо! Змагання відбудуться незабаром із 4 по 6 жовтня у місті Брест. Проте, аби поїхати в Білорусь і гідно представитися, просимо вашої допомоги! Усіх, хто небайдужий і вірить у нас! Обіцяємо прикласти максимум зусиль і привезти перемогу для вас!» – просить дівчина.

Номер рахунку:
5168745322141380 (Юрій Андреєв з поміткою на футбол).






 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром