У Луцьку розпочався літературний фестиваль «Лісова пісня»

06 Вересня 2019, 15:13
1721

У Луцьку на Театральному майдані поблизу пам’ятника Лесі Українці відбулося урочисте відкриття ХVІІІ Міжнародного літературно- мистецького фестивалю «Лісова пісня».

Учасниками фестивалю, який гостинно приймає Волинський край, стали відомі письменники з різних куточків України, а також з Білорусі, Польщі, Болгарії, Чехії, Грузії та волинські літератори, – йдеться на сайті Луцькради.

Фестиваль «Лісова пісня» відбувається на Волині з 2001 року. Захід започаткований з ініціативи Волинської обласної організації НСПУ з метою привернути увагу до місць, де бувала Леся Українка та які надихали на написання безсмертної «Лісової пісні». Його організаторами є Волинська організація Національної спілки письменників України за підтримки департаменту культури Луцької міської ради, Волинського обласного науково-методичного центру культури.

Ксенія Рубікондо зазначила, що творчість та життєвий шлях Лесі Українки є дуже визначними.

«Вона формувала українську ідентичність у співпраці з іншими народами, несла цю ідею крізь роки. Дякую, що несете літературну спадщину поетеси для української молоді», – сказала вона.

Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять письменників, які стояли у витоків організації фестивалю – Василя Гея та Олега Потурая, а також усіх захисників України.

Традиційно на захід запрошують митців із тих країн, де бувала Леся Українка у різні періоди свого життя. Цьогоріч учасником дійства погодився стати грузинський поет Раулі Власідзе, який свого часу був одним із засновників фестивалю на честь Лесі Українки в місті Сурамі. Саме у цьому грузинському місті є музей Лесі Українки.

Сьогодні в рамках фестивалю відбудуться зустрічі письменників з учнями, студентами, викладачами, слухачами і читачами в навчальних закладах, бібліотеках міста Луцька, а також творчий вечір «Слово – то мудрості промінь» у Волинському академічному обласному театрі ляльок. 7 вересня у селі Нечимне Ковельського району проведуть літературні читання просто неба.








Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром