Де в луцькому парку знайти туалети

06 Вересня 2019, 14:32
4526

Літо закінчилось і теоретично відвідувачів у центральному луцькому парку скоро поменшає. Але є одне але. Попереду – День міста і парк традиційно стане одним з епіцентрів гулянь.

Мами, тати з дітьми, закохані пари і просто компанії друзів бродитимуть доріжками і їстимуть морозиво. Очевидно, що окрім чистоти, смаколиків і розваг усім їм треба буде туалет. Де його шукати та яких «зручностей» можна очікувати, перевіряв «Перший».

Перша ж точка під замком



 

Одразу за кафе «Сніжинка», при вході в парк розташований «стаціонарний» туалет. Висить графік роботи і… замок на дверях. Судячи з павутини, висить давно. Поруч стоїть кабінка біотуалету. Відчинена. Всередині чистіше, ніж можна очікувати, та ні паперу, ні води тут немає. Помити руки ніде.

Кафе Paradise park – є всі зручності, але тісно





 

Навпроти фонтанів є кафе Paradise park. Виявляється, одне з небагатьох з туалетом. Кабінка зовсім маленька, тож відвідати її разом з дитиною може бути проблематично, та всередині є все необхідне – мило, папір, вода, рушники.

Персонал не заперечує проти того, щоб туалет відвідували люди «з вулиці». Працює кафе до півночі щодня.

«Подивіться отам – в кущах»





 

Працівники усіх наступних кафе на питання про туалет лише хитали головою і спрямовували в кущі, до «Мадагаскару». Біля дитячого містечка і справді є два біотуалети. Щоправда, один з написом «службовий» зачинений. Зручності стандартні – ні паперу, ні води. Поруч розкидані серветки, що натякає на те, що смітників таки бракує.

– Ви там весь бруд не знімайте, - помічає мене охоронець. – Туалетів мало – черги вишиковуються, хай би міська рада доставила на День міста.

 

Хай би доставила, однієї кабінки в такому людному місці і справді дуже мало.

«Цивілізовані» туалети недоступні


Кафе «Бригантина» і «Тераса парк» у будень зачинені. Поруч з ними – лише одна кабінка, теоретично схожа на вбиральню. Але вона непросто зачинена – навіть дверної ручки немає.

Прямую в бік «Ротонди», сподіваючись нарешті потрапити в «цивілізований» туалет. Та надії не справджуються – заклад повністю закрився до наступного літа. Не працює ні басейн, ні кафе.

В зоопарку на питання про те, чи можна відвідати туалет, не купуючи квиток, жінка на вході відповідає: «Треба квиток, бо він далеко». Очевидно, не хоче, щоб я дорогою дивилась на тварин. Можливо, мамі чи татові з дитиною вдалось би її розчулити, я ж рушаю далі.

У «найстрашнішому» туалеті смердить не так сильно, як очікувалось




З найбільшими пересторогами заходжу в туалет у парку атракціонів. Він – відомий герой журналістських матеріалів. Старий (близько 30 років), страшний, смердючий і без води.

Може через те, що будній день і людей у парку справді мало, та запах не такий нестерпний, як очікувалось. З ніг, принаймні, не збиває. Решта залишається без змін – ні води, ні паперу, ні навіть дверей на кабінках. Лише дірки в підлозі.

Минулого року колишній директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Юрій Крась обіцяв, що водопровід проведуть, однак досі цього не сталось.

На центральному пляжі також є туалет. Захований у зарослях. Принцип схожий – лише дірки в мурованій підлозі і жодних інших зручностей. Щоправда, є окремі кабінки.


Де шукати «цивілізацію»




Якщо ж таки хочеться потрапити в комфортний туалет, можна пройтись до кафе «Сніжинка». Воно – одразу біля входу в парк з боку проспекту Волі. Дозволу у персоналу питати непотрібно – біля дверей помітно бажаний вказівник. Всередині не надто охайно – попередні відвідувачі розбризкали воду. Та й рідкого мила нема – шматок твердого лежить на тарілці. Але порівняно з парковими «зручностями», тут умови, звичайно, кращі.

Коментарі
07 Вересня 2019, 13:50
Нащо ті туалети? Ходіте в кущі!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром