Луцьк 9 червня: дві ДТП, грабіжники, унікальний медзаклад та ювілей бібліотеки

09 Червня 2015, 23:37
2370

Вівторок був насичений пригодами та подіями.

На перехресті вулиць Ветеранів та  проспекту Відродження зіткнулись мікроавтобус Рено і легковий ВАЗ (Жигулі). Водія легковика з переломом ніг із місця події забрала «швидка». З буса в лікарню відправили і дитину. Стан потерпілих стабільний і їхньому життю нічого не загрожує.  

Ще одна ДТП сталася на проспекті Соборності навпроти ресторану «Княжий Двір». Водій, який їхав на червоне світло, збив молоду дівчину. Потерпіла отримала важкі травми.

Відбулася презентація оновленого Центру ранньої реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи та порушеннями психіки, який функціонує на базі обласного спеціалізованого «Будинку дитини». Це єдиний в Україні Центр, у якому використовують метод стимуляції діяльності центральної нервової системи – баламетрику – вправи на балансування лівої і правої півкуль головного мозку. Проте в Центрі ще залишаються певні проблеми – нестача фахівців (психолога, логопеда, дефектолога) та більшого приміщення. Працівники та директор Центру сподіваються, що ні недоліки вдасться усунути.

Луцька міська лікарня купить станцію моніторного спостереження за станом пацієнта за 1 мільйон 92 тисячі гривень. 

Міський голова Микола Романюк закликав лучан інформувати місцеву владу про виявлення незаконних будівельних робіт, велолюбителям запропонував консультувати владу щодо облаштування велодоріжок.

У супермаркеті «Там-Там експрес» затримали лучанина, який намагався вкрасти п’ять банок ікри. Злодія заарештували на шість місяців. 

Луцькі правоохоронці затримали двох грабіжників, які "працювали" у Парку відпочинку. Хлопці родом з Рівненщини, їм загрожує до шести років за гратами.

Анонсували перший етап вiдбoру в структуру Нaцioнaльнoї пoлiцiї Луцька. Наше місто стане четвертим після Києва, Львова, Одеси, де запроваджують реформу ДАІ. 

Чиновники з Вінницької міської ради поділилися з луцькими колегами досвідом, як запроваджувати електронне урядування на семінарі «Українське прозоре місто. Пілотна модель покращення надання адміністративних послуг». 

75-річний ювілей відсвяткувала Волинська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олени Пчілки. Крім місцевих високопосадовців, луцьких бібліотекарів привітав голова Верховної Ради України Володимир Гросмайн - спікер прислав листівку. 

Молоді художники з Magic Art Group завершують графіті на стіні Луцького навчально-реабілітаційного центру. Основними елементами малюнка є Луцький замок та зображення покровителя міста Святого Миколая.  

Картину дня за матеріалами волинських ЗМІ склала Тетяна Карпів

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром