Підприємці Завокзального ринку рішуче налаштовані боротися за право працювати

06 Вересня 2019, 10:37
2638

Підприємцям Завокзального ринку вказують на вихід. Звільнити територію від контейнерів вимагає судове рішення щодо порушення техногенної та пожежної безпеки.

Про це йдеться у сюжеті «Сфери-ТВ».

Понад дві тисячі підприємців Завокзального ринку стали заручниками конфліктної ситуації, що простежується не один рік, між Луцькрадою та Волинською облспоживспілкою. Муніципалітет різними способами намагається повернути землю під ринком, яку орендує друга сторона.

Зрештою, у тривалій судовій тяганині перемагає облспоживспілка. Та це стало лише початком загострення боротьби, бо потерпівши фіаско у судах, Луцькрада вирішила зайти з іншого боку, за будь-яку ціну, прогнати підприємців, – розповідає голова ГО «Волинська організація роботодавців торгівлі та комерційної сфери» Тетяна Іовенко. Проте, як зауважила підприємиця, у 2009-му році Луцькі обранці громади, на сесії продовжили договори з підприємцями до 2031-го року.

Тож, за документами підприємці мають право торгувати на ринку «Завокзальний». Тетяна Іовенко розповіла, що в поміч Луцькраді нагодились пожежники.

«В перукарні не такі розетки, але їх за10 хвилин ставили, які необхідні. Воно все стоїть. Але ноги ж то ростуть не з надзвичайних ситуацій, а від виконавчої влади», – каже Тетяна Іовенко.

З купою приписів про порушення техногенної та пожежної безпеки, ДСНС за підписом головного пожежника Волині Грушовінчука звертається до адмінсуду. І вже за рішенням Феміди вимагає у підприємців звільнити земельну ділянку. Підприємці в шоці і щодня виходять з острахом на роботу.

Деталі – у сюжеті.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром