У Луцьку на форумі обговорять успіхи та виклики для громад

05 Вересня 2019, 13:41
2227

У Луцьку 18-19 жовтня відбудеться форум «Від ідеї до успіху: місцеві ініціативи змінюють життя українських громад-2019». Учасники заходу впродовж двох днів шукатимуть відповіді на актуальні питання, що стоять перед українським громадянським  суспільством, акцентуючи увагу саме на місцевому рівні.

Про це повідомляє ІА «Погляд».

Форум відбудеться в рамках проекту «Ефективна регіональна модель взаємодії НГО», який реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за сприяння Національного  фонду підтримки демократії (NED).

Щороку на форумах учасники під час панельних дискусій, майстер-класів та неформального спілкування знаходять партнерів, нові ідеї та натхнення для роботи в своїх громадах. Учасники форуму впродовж двох днів шукатимуть відповіді на найактуальніші питання, що стоять перед українським громадянським  суспільством, акцентуючи увагу саме на місцевому рівні.

Уже розпочався прийом заявок для участі.

Форум відбудеться 18 – 19 жовтня  2019 року в місті Луцьку.

Щоб взяти участь, до 25 вересня  2019 року заповніть анкету за цим посиланням.

Відібрані учасники Форуму будуть повідомлені додатковим листом після 5 жовтня.

Під час двох днів форуму лідери НУО, ОМС, активісти, волонтери, блогери зможуть обмінятись думками, обговорити можливості і перспективи співпраці в умовах нових можливостей децентралізації.   

Цьогоріч на форумі планують поговорити про виклики (нові можливості і небезпеки), які перед громадянським суспільством ставить час та стрімкі суспільні і політичні зміни, що відбулись в країні  протягом цього року. Також відбудеться дискусія про об’єднання та мережування громадських організацій.

На форумі відбудеться й відверта «донорська» дискусія про те ефективність та шкідливість допомоги. Окреме місце займуть обговорення про форми, методи та результати співпраці громадських організацій та ОТГ. Для організацій, які цікавляться міжнародною співпрацею, буде можливість навіть знайти партнерів для майбутніх проектів.

Вже традиційно на форумі відбудуться майстер-класи, ярмарка і обмін досвідом, виступи ключових спікерів. 

Форум буде корисним для представників/ць громадських організацій та ініціативних груп з усіх куточків України, а також  культурних діячів, представників органів місцевого самоврядування, представників бізнесу та донорських організацій.

Також на форумі нагородять переможців конкурсу «Краща громадська ініціатива України». Це конкурс, який у 2013 році започаткувала Спілка «Громадські ініціативи України», щоб відзначити найбільш значущі громадські ініціативи у сфері активізації місцевих громад. З цьогорічними номінантами на відзнаки  можна ознайомитись у розділі «Практики» за посиланням на сайті Спілки ГІУ.

Інформація щодо участі в Форумі:

Андрій Сільченко  067-430-15-54, [email protected]

Загальні питання, партнерство, виступи спікерів: Юрій Степанець, 067-960-72-64, [email protected]

Для представників луцьких організацій та медіа – контакти місцевого організатора — Віктор Грисюк, 050 722 82 77, [email protected]

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром