Офіційно: Прилуцька сільрада об'єднується із Луцьком

05 Вересня 2019, 10:25
2443

Депутати Луцької міської ради одноголосно схвалили проект рішення про добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

«Рухаємось впевнено і поетапно, із дотриманням всіх передбачених законом процедур. Після рішення про згоду на приєднання, що було прийнято на попередній сесії Луцької міської ради, створено робочі групи у Луцьку під моїм керуванням та у селі Прилуцьке, яку очолив сільський голова. Спільно ми напрацьовували комплекс заходів по розвитку наших громад, які будемо застосовувати після приєднання. Сьогодні, відповідно до процедурних вимог, Луцька міська рада прийняла рішення про схвалення проекту рішення про приєднання. Проекти рішень із напрацьованими ініціативами Луцька і Прилуцької сільської ради буде направлено до Києва на експертизу і відповідність Конституції України. Після проходження експертизи в Прилуцькій сільській раді відбуватиметься робота по оформленню архіву всіх існуючих документів, а це досить тривала і кропітка справа», – зазначив посадовець.

Зрештою, пише Недопад, орієнтовно в жовтні-листопаді, Прилуцька сільська рада остаточно стане частиною Луцька.

«Нагадаю, Луцька міська рада збереже свою назву, а Прилуцька сільська рада називатиметься Прилуцьким старостинським округом. Всі села збережуть свою назву, ми станемо однією територією, на якій буде здійснювати управління Луцька міська рада і Луцький міський голова. Прилуцький старостинський округ теж буде представлений депутатами, яких обере місцева громада, у Луцькій міській раді. Після об’єднання площа Луцька, яка зараз складає 422 тис км кв, збільшиться ще на 32 тис км кв», – йдеться у дописі.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024