Технології майбутнього: у луцькому виші створюватимуть віртуальний одяг

03 Вересня 2019, 15:04
1911

На машинобудівному факультеті Луцького національного технічного університету, за підтримки ТОВ «Центр швейного обладнання» та фірми«Assyst GmbH» відкрили комп’ютерну лабораторію, оснащену ліцензійним сучасним програмним забезпеченням для розробки  з  одягу.

Про це інформують на сайті ЛНТУ.

«Assyst GmbH» – німецька компанія, яка займається розробкою програмного забезпечення для легкої швейною промисловості. Корпорація – лідер в області розробки інтегрованих технологічних рішень для швейної промисловості, який користується довірою у всьому світі та входить до складу «HUMAN SOLUTIONS GROUP», яка займається розробкою програмних продуктів для фешн, меблевої та автомобільної промисловості.

«Сьогодні ми спільно із «Assyst GmbH» презентуємо програмне забезпечення, яке дозволить якісно і в ногу з часом готувати фахівців швейних спеціальностей,зокрема «Технології легкої промисловості» та «Дизайн». В сучасному світі технології займають дуже вагому нішу, вони постійно розвиваються і вдосконалюються, тому  нам – освітянам, так важливо слідкувати за ними та вивчати.  Ми дуже вдячні нашим партнерам за те, що вони абсолютно безоплатно надали нам в користування таку сучасну програму. Це хороша можливість показати нашим студентам нову сторону швейної справи і зацікавити їх у навчанні»,  зауважив ректор Луцького НТУ Петро Савчук.

Власне програму презентувала тренінг-менеджер компанії «Assyst GmbH» Ірина Даус. Вона показала роботу в першому блоці  для майстрів-конструкторів з розробки одягу, продемонструвала її можливості та особливості. В програмі можна розробити лекала, створити з них електронну версію швейного виробу і навіть приміряти його 3D модель на віртуальний манекен.  Загалом програмне забезпечення  в собі три блоки: розробка моделі, формування розкладок та створення 3D моделі швейного виробу. Особливість в тому, що програма прораховує властивості тканини, може передбачити її дефекти та те, як виріб буде себе поводити при носінні.

«Варіант програми, який ми надали для вашого університету   база, яка потрібна для створення швейного виробу на виробництві. Це основа. Завдяки цій програмі ваші студенти зможуть навчитися створювати електронну версію одягу та вивчати особливості тканин», -підсумувала Ірина Даус.









 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром