У Луцьку покажуть історично-міфологічний перформанс

03 Вересня 2019, 17:46
Фото ілюстративне 1599
Фото ілюстративне

До Дня міста  лучани і гості Луцька матимуть унікальну нагоду переглянути виставу «Едігна. Донька Анни Київської і Генріха І» – це історично-міфологічний мультимедійний перформанс за участю українських театральних зірок.

Виставу покажуть 7 вересня о 19:30 на Театральному майдані. Про це інформують в Управлінні туризму та промоції міста Луцьк.

У виставі розгортається історія внучки Ярослава Мудрого — Едігни — надзвичайна, насичена і карколомними пригодами, і яскравою міфологією, що нагромадилася за століття. Переказують, мовляв, ця Едігна дуже хотіла втекти з Парижа, бо її сильно вабив Київ — місто діда, князя Ярослава. Тим часом у Франції внучка Ярослава і донька Генріха І отримала чудову освіту при дворі. Але дівчина була гордої вдачі — й відмовилася від примусового шлюбу. І все-таки втекла! Згідно з легендами, Едігна, подорожуючи, поселилася в дуплі старої липи. І нібито прожила там майже три десятиліття! Як черниця в келії. Попри все, Едігна впродовж свого складного життя навчала дітей, залучала людей до християнської віри. У 1060 році римо-католицька церква проголосила її блаженною.

Окрім того, спектакль порушує не тільки історичну тематику, а й розповідає про питання гендерної рівності, захисту прав жінок.

Літературна основа — драматична поема Олександра Ірванця.

У ролі Анни Київської — Ірма Вітовська.

У ролі Едігни — Анастасія Блажчук.

У проекті також задіяні: Євген Нищук, Федір Стригун, Остап Ступка, Олексій Березнюк, Тарас Компаніченко.   

Реалізація проекту (постановка, продюсування) — Федір Баландін.

Партнер показу — Міжнародний фестиваль мистецтв «Anne de Kyiv Fest».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром