Після відпочинку – у лікарню: двоє дітей із Луцька підхопили хворобу Лайма

03 Вересня 2019, 12:00
2491

Двоє лучан віком 12 та 14 років протягом тижня звернулися за медичною допомогою після укусів кліща – у дітей були прояви хвороби Лайма, відомої також як кліщовий бореліоз. У результаті хворих госпіталізували.

Про це повідомляють на сайті Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Зокрема, за останній тиждень в області зафіксували 6 випадків хвороби Лайма, два з яких стосувалися дітей із Луцька віком 12 та 14 років. Під час епідеміологічного розслідування встановили, що один із захворілих наприкінці липня катався на велосипеді та відпочивав в парку імені Лесі Українки у Луцьку. Після прогулянки помітив слід від укусу комахою. Через кілька днів почервоніння в місці покусу збільшилось в діаметрі, лікувався самостійно. Оскільки стан дитини погіршувався, батьки звернулись за медичною допомогою. Хворий госпіталізований з діагнозом «Хвороба Лайма» в інфекційну лікарню. Інший хлопчик відпочивав в Буковелі, де і помітив слід від укусу комахою. Через місяць почервоніння в місці покусу значно збільшилось, що вимусило звернутися за медичною допомогою. Дитині встановлено діагноз «Хвороба Лайма», хворого госпіталізовано.

Також захворювання підхопили четверо дорослих волинян під час перебування у лісах з Ратнівського та Маневицького районів. Усі видалили кліща самостійно, до медичних закладів не звертались.

Загалом, з початку року на хворобу Лайма захворіло понад 30 волинян.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024