Пани та панянки: як пропонують звертатися до лучан у діловому спілкуванні

24 Вересня 2015, 14:58
4544

У Луцьку хочуть бути ввічливими й оновити звертання у діловому і повсякденному спілкуванні.

Сьогодні, 24 вересня, члени постійної комісії міськради з питань освіти, науки, культури та мови підтримали проект рішення депутата Аскольда Пекарського, що передбачає шанобливе звертання «пане», «пані», «панове» у спілкуванні лучан.

За словами депутата, такий проект зовсім не потребує коштів, адже «нічого так дешево не коштує і так дорого не ціниться, як шанобливе звертання».

«Таке звертання не є придуманим, а існує вже більш як 500 років. І прийшло воно до нас не лише з польської мови. Так звертаються і чехи, і словаки, і білоруси», – зауважив Аскольд Пекарський.

У радянські часи шанобливе звертання українців навмисне викорінювали, адже це ставило під сумнів «братність» української та російської мови.

Пан Пекарський також запропонував запровадити 1 вересня День ввічливості, проводити уроки мовної етики у школах і увести таке звертання не тільки у ділове спілкування працівників виконавчих органів міськради та керівників комунальних підприємств, а й використовувати його у повсякденному житті.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром