У Луцьку за допомогою новоствореного відділу боротимуться з незаконними забудовами

09 Червня 2015, 16:00
2325

У Луцькій міській раді планують створити відділ архітектурно-будівельного контролю для того, щоб впливати на незаконні забудови в Луцьку.

Такий відділ має на меті забрати функції Державної інспекції, яка наразі не може проводити перевірки незаконних об’єктів через мораторій Кабміну до 1 липня.

У відділ увійдуть 7 людей. Буде оголошено конкурс на сайті Луцької міської ради.

Як зазначив Микола Романюк під час оперативної наради 9 червня, це дозволить не чекати вказівок зверху, а самостійно вирішувати проблеми на місцях.

Заступник міського голови Лариса Соколовська запевнила, що у міськраді підготують відповідне тимчасове положення про створення такого органу.

«Раніше в міській раді був такий відділ, і схожі проблеми, як виникають зараз, ми могли вирішувати на місцевому рівні, а не централізовано. Але були внесені зміни до законодавства. Тепер, сподіваюсь, створенням цього органу ми знову зможемо впливати на такі незаконні процеси. Традиційно, у нас з 1 вересня розпочинається набір людей у відділи. Можливо, до цього часу і будуть внесені зміни до законодавства щодо питань децентралізації», - зазначила вона в коментарі Район. Луцьк. 

Окрім того, на оперативці Соколовська звернулася з цією проблемою до представників житлово-комунального господарства і застерегла:

«Ви бачите, що відбувається наразі в Луцьку. Якщо ви помітили, що щось будується поблизу вас і на це немає відповідних дозволів, відразу бийте на  сполох, щоб не було Гайдамаччини, як на Соборності, 24. Це буде на вашій відповідальності».

Нагадаємо, там забудовниця покликала "тітушок", щоб перешкодити знесенню незаконної прибудови

До слова, наразі в міській раді готують відповідний проект рішення щодо створення відділу, за який голосуватимуть під час сесії 24 червня.

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром